Gemeente Capelle aan den IJssel omarmt Subsidievolgsysteem inkomend (SVS-IN)

SVS IN Capelle Aan Den Ijssel Foto

In juni verwelkomde Vindsubsidies met trots de gemeente Capelle aan den IJssel als de nieuwste gebruiker van het Subsidievolgsysteem inkomend (SVS-IN). Een belangrijke stap voor de gemeente, die nu de mogelijkheid heeft om hun aangevraagde, beschikte en lopende subsidies nauwgezet te monitoren en beheren.

Onze collega, Auke Ten Bokum, bracht in juni een eerste bezoek aan de gemeente Capelle aan den IJssel om hen te assisteren bij de onboarding van SVS-IN. Tijdens deze sessie ontvingen de collega's hun persoonlijke accounts en kregen ze deskundige begeleiding bij het administreren van hun eerste subsidies. Daarnaast werden ze vertrouwd gemaakt met het gebruiksvriendelijke dashboard en de uitgebreide rapportagemogelijkheden die SVS-IN te bieden heeft.

Auke deelde zijn enthousiasme over de gestarte samenwerking: "Wij zijn blij dat opnieuw een gemeente heeft gekozen om met SVS-IN aan de slag te gaan. Met Capelle aan den IJssel voegen we een middelgrote gemeente in Nederland toe aan ons groeiende klantenbestand. We zien in de markt steeds meer gemeenten die het belang zien van een dedicated tool om hun subsidies in bij te houden. Het algemene geluid dat we horen is dat o.a. de waarborgen, de mogelijkheden en de gebruikservaring t.o.v bijvoorbeeld een excel file doorslaggevend zijn om te kiezen voor SVS-IN”

Frank van Oorschot, subsidie coördinator bij de Gemeente Capelle aan den IJssel is enthousiast: "Het is voor ons een handige tool om alles goed te volgen. We hebben de subsidies al vele jaren goed in beeld, maar het worden er steeds meer en dan is een Excel lijstje niet langer praktisch om goede managementinformatie op te kunnen leveren. Ook neemt het aantal SISA en SPUK-regelingen snel toe met steeds zwaardere verantwoordingseisen. Het Subsidievolgsysteem is heel handig om de projectdossiers in alle fasen van een project compleet te hebben voor de SISA verantwoording. Daarnaast is het bij verloop van personeel fijn als we de dossiers in ieder geval compleet hebben op een plek. Tevens wordt het proces verbeterd door het instellen van reminders, wat de verantwoording richting de accountant ten goede zal komen.

Met de toevoeging van Capelle aan den IJssel heeft het aantal gemeentelijke klanten voor SVS-IN de grens van 35 overschreden. Bijna de helft van alle gemeenten maakt bovendien gebruik van de subsidiedatabase van Vindsubsidies. In 2024 heeft Vindsubsidies gepland om beide digitale producten verder te ontwikkelen. SVS-IN zal extra functies krijgen en een vernieuwd ontwerp ondergaan. Bovendien wordt er een koppeling gerealiseerd met de subsidiedatabase Vindsubsidies.nl. Meer informatie hierover volgt later.

Nu één halfjaar later wordt het succesvolle gebruik door gemeente Capelle aan den IJssel gevierd met een stuk gebak! Vindsubsidies is blij met de succesvolle samenwerking en blijft zich inzetten voor het optimaliseren van subsidiebeheer voor gemeenten in heel Nederland.

Gepubliceerd op 13-12-2023