Gaat u BREEAM bouwen? Heeft u alle fiscale voordelen en subsidies in beeld?

breeam.jpg (1)

Gaat u BREEAM bouwen? Heeft u alle fiscale voordelen en subsidies in beeld?

BLOG - BREEAM is hét instrument om integraal de duurzaamheid van nieuwe gebouwen, bestaande gebouwen, gebieden en sloopprojecten te meten en te beoordelen. Een BREEAM-certificaat biedt subsidiekansen. Heeft u plannen voor een duurzame verbouwing of nieuwbouw? Weet u dan hoe het werkt met een BREEAM-certificaat en de fiscale regelingen en subsidies waar u dan recht op heeft, zoals de Milieu Investeringsaftrek (MIA)? En weet u hoe u een hoger rendement kunt behalen door MIA BREEAM, MIA, EIA en SDE+ te combineren?

Als gebouweigenaar kunt u met een BREEAM-certificaat namelijk een aanzienlijk financieel voordeel behalen over uw investering. Het voordeel is voornamelijk afhankelijk van de duurzaamheidsprestatie en de wijze waarop u gebruik maakt van de verschillende actuele subsidiemogelijkheden.

Wat is BREEAM?
BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen. De methode omvat verschillende keurmerken voor nieuwbouw, renovatie en het beheer en gebruik van bestaande gebouwen. Een certificaat kan op verschillende niveaus worden afgegeven, op basis van de duurzaamheidprestatie van het gebouw of bouwproject. Een certificaat geeft toegang tot bepaalde fiscale regelingen en subsidies zoals de MIA. Hoe zit dit?

Als uw project BREEAM gecertificeerd is (er zijn verschillende sterren) mag u de investering in het duurzaam gerenoveerde gebouw of zeer duurzame nieuwe gebouw onder de MIA brengen. U kunt daarnaast ook een aanvraag doen voor de overige onderdelen van de MIA, de EIA (energievriendelijke bedrijfsmiddelen) en de SDE+ (opwekken energie via bijvoorbeeld zonnepanelen).

Succesproject BREEAM
Een recentelijk BREAAM-project van Vindsubsidies is de bouw van een hypermoderne en duurzame hal van een donutfabriek van Europastry, wereldmarktleider op het gebied van bevroren deegwaar. Het project is 4 sterren (excellent) BREEAM gebouwd en zo heeft Vindsubsidies een investering van miljoenen binnen de MIA kunnen onderbrengen, en ook andere fiscale regelingen kunnen benutten waaronder de EIA. Europastry is op deze wijze beloond voor het neerzetten van een ultieme duurzame fabriek, waarmee het bedrijf een grote steen bijdraagt aan een beter milieu.

Maximaal resultaat halen uit uw BREEAM project? Weet u precies hoe dat zit?
Veel ondernemers vinden het lastig te beoordelen welke subsidiemogelijkheid zij willen benutten. En hoe zij de vertaling van een BREEAM-certificaat naar concrete subsidieaanvragen en de optimale subsidiemix kunnen maken. Als subsidies al onder de aandacht zijn gebracht, wordt vaak slechts op één regeling gefocust, terwijl er juist een grote meerwaarde kan zitten in het slim combineren van mogelijkheden.

Misschien weet u al precies hoe het zit. Zo niet, is het slim een subsidiedeskundige te laten bekijken hoe u het meeste financiële voordeel kunt behalen met uw BREEAM certificaat. U kunt daarvoor contact met ons opnemen. Onze BREEAM-deskundigen bekijken graag samen met u de mogelijkheden van uw project.

Kijk ook eens op www.vindsubsidiesvooruwinvesteringen.nl.

Gepubliceerd op 13-11-2017