Commercialisering van Voedselinnovaties

Jonge bedrijven die zich richten op voedselinnovatie en de commercialisering producten en diensten willen versnellen kunnen gebruik maken van de Fast Track to Market 2024-oproep van EIT Food. Dit is een Europees consortium dat zich inzet voor de verbetering van het voedselsysteem. De oproep is gelanceerd om innovatieve startups en mkb-bedrijven te ondersteunen bij het betreden van de markt.

De oproep richt zich op bedrijven die bijdragen aan de missies van EIT Food, waaronder het bevorderen van gezondere levens via voeding, het streven naar een CO2-neutraal voedselsysteem en het realiseren van een volledig transparant, eerlijk en veerkrachtig voedselsysteem. EIT Food zoekt naar bedrijven met een bestaande business case en aanzienlijk potentieel om B2B- en B2C-omzet te genereren met nieuwe of verbeterde voedselinnovaties.

Om in aanmerking te komen, moeten bedrijven gevestigd zijn in de EU of in een deelnemend land aan het Horizon Europe-programma. Het bedrijf moeten MKB-er zijn en de ideefase voorbij zijn, wat inhoudt dat het inkomsten genereert uit betalende klanten en niet alleen uit pilots.

De subsidiebedragen kunnen oplopen tot maximaal € 400.000 per project, met een looptijd van maximaal 10 maanden. Het is belangrijk op te merken dat aanvragen voor deze financiële ondersteuning tussen 7 februari 2024 en 17 april 2024 moeten worden ingediend.

Grijp deze unieke kans om jouw voedselinnovaties naar de markt te brengen en een positieve impact te hebben op het voedselsysteem van Europa. Neem deel aan de Fast Track to Market 2024-oproep van EIT Food en laat jouw bedrijf bloeien in de wereld van voedselinnovatie!

Gepubliceerd op 21-02-2024