Call duurzaam internet voor innovatieve projecten

Heb je een innovatief idee om het internet duurzamer te maken? Het SIDN fonds heeft een nieuwe oproep gepubliceerd: de 'Call duurzaam internet'. Deze subsidie richt zich specifiek op het onderzoeken van twee benaderingen waarbij websites een centrale rol spelen in het streven naar een duurzamer internet.

De subsidie is beschikbaar voor organisaties met rechtspersoonlijkheid, inclusief rechtspersonen in oprichting (mits de oprichting definitief is op het moment van toekennen). Het is belangrijk dat de aanvrager beschikt over aantoonbare capaciteit en expertise om het project tot een succes te maken, bij voorkeur met expertise in het team of met samenwerkingspartners betrokken bij het project.

Er zijn twee types projecten waarvoor subsidie beschikbaar is: ten eerste projecten gericht op inzicht en bewustwording voor eindgebruikers, waarbij websites dienen als platforms voor bewustwording van duurzaam internetgebruik. Ten tweede zijn er projecten gericht op het bieden van handelingsperspectief voor developers, waarbij open source tools worden ingezet om developers inzage te geven in de duurzaamheidscomponenten van een website.

Zowel kleinere als grotere projecten kunnen een aanvraag indienen. Voor projecten in de idee-fase is er subsidie beschikbaar tot € 10.000, terwijl projecten met bewezen potentie tot maximaal € 75.000 kunnen ontvangen. Grijp deze kans en dien je aanvraag in vóór 3 mei 2024!

Gepubliceerd op 14-03-2024