Adviesvouchers voor veehouders

Vanaf 10 juli kunnen veehouders met piekbelasting een voucher van € 1.500 aanvragen om één-op-één advies te krijgen van een gekozen erkende bedrijfsadviseur. Er zijn slechts 3.000 vouchers beschikbaar dus wees er snel bij!

Met de voucher kunnen veehouders onafhankelijk advies in winnen dat hen helpt bij de keuzes die moeten worden gemaakt als gevolg van de aanpak van de piekbelasting. Het advies dat gegeven wordt moet rekeninghouden met de mogelijkheden van de eigen onderneming en het gebiedsprogramma van de provincie waar de veehouder zich bevindt.

De aanvraag termijn loopt tot december. Echter gezien het aantal beperkte vouchers is het raadzaam een aanvraag op tijd in te dienen. Deze voucher mogelijkheid is onderdeel van de subsidieregeling Agrarische bedrijfsadvisering en educatie (SABE). Binnen de SABE zijn er ook andere subsidiemogelijkheden zoals “Samen leren in project over duurzame landbouw” en “kennis delen over duurzame landbouw in demonstratiebedrijf”.

Wil je meer informatie of hulp bij het indienen van je aanvraag? Bel naar 088 202 0400 of laat je gegevens achter via de knop hieronder.

Gepubliceerd op 21-06-2023