108 Eurostars-projecten goedgekeurd, Nederland in top 5

media_437522_en-1.jpg (3)

108 Eurostars-projecten goedgekeurd, Nederland in top 5

NIEUWS - Van de 376 aanvragen die zijn ingediend binnen de zesde aanvraagronde voor het Eurostars-programma zijn er nu 108 goedgekeurd, bij 29 van deze projecten zijn Nederlandse bedrijven en organisaties betrokken.

De 108 door mkb-bedrijven geleide transnationale innovatieprojecten kunnen in totaal ongeveer € 77 miljoen steun tegemoetzien van de aan Eurostars deelnemende landen en de Europese Commissie. De zesde aanvraagronde sloot medio september vorig jaar.

Nederland scoort vooral goed binnen Eurostars met aanvragen vanuit de sectoren Life Science, Health en ICT. Aanvragen uit andere sectoren blijven achter, liet een woordvoerder van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederkand (RVO) eerder aan Vindsubsidies weten.

Hoe is het Eurostars-geld van de afgelopen aanvraagronde verdeeld?
Nederland in de top 5
Bij de geselecteerde aanvragen zijn in totaal 344 deelnemers uit 29 verschillende landen betrokken. De landen waaruit de meeste deelnemers afkomstig zijn, zijn Duitsland (betrokken bij 32 projecten), Nederland (29), Denemarken (22), Frankrijk (21) en Zwitserland (20).

Voorbeeldprojecten
Kijk voor meer informatie, inclusief een lijst met alle nu goedgekeurde projecten op de website van Eurostars.

Over het programma
Het Eurostars-programma steunt internationale onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten (O&O) die worden geleid door mkb-bedrijven.

Toegankelijk
Eurostars is, in vergelijking met andere Europese subsidieprogramma's zoals Horizon2020, een toegankelijk programma en kan u een flinke subsidiebijdrage opleveren. De subsidie bedraagt tussen de 35% en 50% van de subsidiabele kosten. Eurostars is toegankelijk vanwege onder meer de korte doorlooptijd (u kunt 7 maanden na uw positieve beschikking al starten met uw project) en relatief hoge slaagkans.

Ook Eurostars aanvragen?
Van de inmiddels gesloten zevende aanvraagronde voor het Eurostars-programma is bekend gemaakt dat deze 401 aanvragen heeft opgeleverd. Het betreft het hoogste aantal ingediende aanvragen in één aanvraagronde ooit, zo meldt het EUREKA-secretariaat. De aanvragen hebben met name betrekking op life sciences (134 aanvragen), elektronica, IT en telecommunicatie (132 aanvragen) en industriële productie, materialen en transport (46 aanvragen). Binnen nu en vier maanden wordt bekend welke projecten geselecteerd worden.

De volgende (achtste) aanvraagronde is nog niet geopend, maar zal sluiten op 14 september 2017. Het kan geen kwaad uw (beoogde) project vast te laten toetsen. Vindsubsidies heeft ervaring met Eurostars en pakt dit graag samen met u op!

 

 

Gepubliceerd op 27-03-2017