Unnamed

Het Olympusgebied is een gebied in Arnhem waar diverse partijen zijn gevestigd.

Het Olympus College (school voor voortgezet onderwijs) is er gevestigd en ook hebben Decathlon, Formupgrade (innovatief beweegcentrum) en diverse sportverenigingen een locatie op en rondom het Olympusgebied.

RIF Aanvraag Onderwijs

De uitdaging

Voorbeeldfunctie binnen provincie Gelderland

Gezamenlijk hebben deze samenwerkende gebiedspartijen de ambitie uitgesproken om het Olympusgebied te ontwikkelen tot een parkachtige omgeving met een daarbij behorende uitstraling en sportieve-, maatschappelijke en economische aantrekkingskracht.

De partijen ambiëren hiermee een voorbeeldfunctie te vervullen voor andere (samenwerkende) partijen en gebieden in de provincie Gelderland.

217615 Viriciti Electric Vehicle Monitoring 9E430d Large 1468397147

De oplossing

Smart charging voor ov-vervoer

Door de ontwikkeling van smart charging voor ov-vervoer wordt hernieuwbare energie beter inzetbaar door nauwkeurige voorspelling en optimalisatie van laadmomenten.

Met deze techniek wordt niet alleen het energieverbruik binnen het ov-vervoer verlaagd, maar wordt ook de luchtkwaliteit binnen steden sterk verhoogd. Dankzij de topsectorsubsidie MIT kan de ontwikkeling worden uitgevoerd, met als doel de komende jaren te worden toegepast op honderdduizenden Europese bussen.

332653 U OV De Uithof 2 B6412d Large 1569510766

Onze bijdrage

De rol van Vindsubsidies

Vindsubsidies heeft voor het project van Heliox en ViriCiti de topsectorsubsidie MIT R&D Samenwerkingsprojecten benut.

Onze adviseurs ondersteunen de bedrijven nu bij de verantwoording aan de subsidieverstrekker.

Net als Heliox en ViriCiti subsidie aanvragen voor samenwerking en innovatie?

Wij ondersteunen innovatieve bedrijven bij het vinden en aanvragen van subsidies en fiscale regelingen. Verlaag zo de kosten van je innovatieproject of duurzame investering.

Houd spam tegen