Nog circa 70 scholen kunnen hun gebouwen met subsidie verduurzamen

school-1.jpg (1)

Nog circa 70 scholen kunnen hun gebouwen met subsidie verduurzamen

BLOG - Scholen in het primair en voortgezet onderwijs kunnen ook de komende maanden nog gebruik maken van de subsidieregeling voor verduurzaming van hun schoolgebouwen. De overheid heeft de openstelling van de subsidieregeling onlangs namelijk met drie maanden verlengd tot en met 29 december 2017.

Met de subsidie krijgen schoolbesturen 50% van de kosten terug voor het inhuren van een externe verduurzamingsadviseur, dit tot een maximum van € 3500 (inclusief btw). Schoolbesturen zijn daarbij vrij om zelf een adviseur te kiezen. Er is op dit moment nog ruimte voor circa 70 subsidieaanvragen. Hierbij geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt.

De subsidieregeling maakt deel uit van de Green Deal Scholen, die gezonde, duurzame en ook betaalbare schoolgebouwen beoogt. De Green Deal Scholen is een samenwerking tussen vertegenwoordigers van het primair onderwijs, het voorgezet onderwijs, gemeenten, huisvestingsdeskundigen en verschillende ministeries.

'Scholen op weg helpen'
"Het is plezierig dat we ook de komende maanden schoolbesturen op weg kunnen helpen met een financiële tegemoetkoming. Zo kunnen deze besturen actief aan de slag met een gezonder binnenklimaat, duurzame energiebronnen en lagere energiekosten. Daarvan profiteren niet alleen leerlingen en leerkrachten, maar ook de huishoudportemonnee van de school", aldus Wim Lengkeek, woordvoerder van de Green Deal Scholen in een toelichting op de langere openstelling van de subsidieregeling.

De Green Deal Scholen wil scholen en gemeenten daarbij zo goed mogelijk op weg helpen: "Als Green Deal Scholen bundelen we kennis, reiken we hulpmiddelen aan en brengen we partijen samen om van elkaar te leren", zegt Lengkeek. "Zo staan op onze website zeventig praktijkvoorbeelden en diverse eenvoudige stappenplannen om direct aan de slag te gaan. Daarnaast helpen medewerkers van onze helpdesk scholen en gemeenten graag op weg bij het zetten van de juiste (vervolg)stappen."

Interesse
Heeft u interesse in deze subsidie en/of in andere subsidiemogelijkheden voor uw school? Wij spotten niet alleen de grote regelingen, maar ook de kleinere. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Gepubliceerd op 29-08-2017