Gemeenten Haaksbergen en Zwartewaterland winnen subsidieloket Vindsubsidies

gemeenten-prijsvraag-gefeliciteerd.jpg (2)

Gemeenten Haaksbergen en Zwartewaterland winnen subsidieloket Vindsubsidies

Enschede en Goeree-Overflakkee geven prijs aan buurgemeente

NIEUWS - De Gemeente Haaksbergen en de Gemeente Zwartewaterland hebben een online subsidieloket van Vindsubsidies gewonnen. Het loket, dat wordt geplaatst op de gemeentelijke website, geeft inwoners gratis toegang tot duizenden subsidieregelingen voor projecten en investeringen. Ook de gemeenten Goeree-Overflakkee en Enschede vielen in de prijzen. Maar omdat zij al over een online subsidieloket beschikken, geven zij de prijs weg aan een buurgemeente. Welke gemeenten dit zijn, wordt binnenkort bekend.

Tientallen gemeenten namen deel aan de prijsvraag ‘Win een subsidieloket voor uw gemeente’, een winactie van Vindsubsidies tijdens de Olympische Winterspelen. De gemeenten konden een online loket winnen door het juiste aantal door Nederlanders gewonnen Olympische medailles, en gouden medailles, te voorspellen en het afmaken van een slagzin.

De prijs, een jaarabonnement op een online subsidieloket voor inwoners, vertegenwoordigt een waarde van ruim €10.000. In het loket zoeken vrijwilligers en ondernemers uit een gemeente kosteloos naar subsidie voor hun projecten en investeringen.

Gemeenten faciliteren burgers in de zoektocht naar financiering
De winnaars krijgen nog dit voorjaar een online portal met informatie over duizenden subsidies, fondsen en fiscale regelingen. Op deze wijze faciliteren de gemeenten inwoners in de zoektocht naar financiering voor initiatieven. Daarnaast wordt de gemeentelijke subsidieafdeling ontlast.

Op korte termijn zullen de gemeenten Goeree-Overflakkee en Enschede de prijs aan een buurgemeente uitreiken.

Gepubliceerd op 22-03-2018