Flevoland breidt regeling voor COVID-19 maatregelen gastvrijheidssector uit

De provincie Flevoland heeft de Nadere regels subsidiëring COVID-19 maatregelen Flevolandse ondernemingen gastvrijheidssector (COVIDFOG) gewijzigd.

Door de wijziging is de regeling met terugwerkende kracht vanaf 9 juni 2020 ook van toepassing op cafetaria's, lunchrooms, snackbars, ijssalons, eetkramen en dergelijke.

De wijziging is doorgevoerd omdat de provincie bij de uitvoering van de regeling heeft gemerkt dat behoefte bestaat om behalve restaurants ook andere eet- en drinkgelegenheden in aanmerking te laten komen voor subsidie.

Over de regeling
Het doel van de regeling is Flevolandse mkb-ondernemingen uit de gastvrijheidssector te ondersteunen bij het herinrichten van hun onderneming aan de anderhalvemetereconomie, zodat zij op een verantwoorde wijze de bedrijfsactiviteiten uitvoeren en inwoners en gasten van Flevoland kunnen ontvangen.

Alleen Flevolandse mkb-ondernemingen uit de gastvrijheidssector komen in aanmerking voor subsidie. Subsidie kan worden aangevraagd voor:

  • materiaalkosten benodigd voor de noodzakelijke aanpassingen vanwege de door het Rijk en RIVM vastgestelde COVID-19 richtlijnen;
  • kosten van werkzaamheden door derden voor de uitvoering van de noodzakelijke aanpassingen vanwege COVID-19.


De subsidie bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele kosten met een minimum van € 1000 en een maximum van € 2500.