FD meldt mogelijke strop voor uitzendbureaus met NOW-subsidie

pexels-tim-samuel-5835344.jpg

FD meldt mogelijke strop voor uitzendbureaus met NOW-subsidie

Het Financieele Dagblad meldt dat er een probleem dreigt met bedrijven die hun personeel wekelijks uitbetalen en NOW-steun ontvangen. Dit alles komt door 'een onvoorzien softwareprobleem', legt Hendarin Mouselli van VRF Advocaten uit in een artikel in de krant. In een brief aan minister Koolmees schrijft de advocate: ‘Zonder oplossing dreigen helaas grote groepen werknemers hun baan te verliezen'. Wekelijks uitbetalen komt vooral veel voor in de uitzendbranche.
 
De kern van het probleem is dat om voor subsidie in het kader van de NOW in aanmerking te komen, een bedrijf moet aantonen dat de loonsom gelijk is gebleven ten opzichte van de peilmaand maart. Bedrijven die betalen per week doen loonaangifte in een cyclus van 4-4-5. Hierbij telt juist de maand maart vijf weken, waardoor de loonsom in deze maand hoger uitvalt. Corrigeren is niet mogelijk.
 
De vrees is dat deze bedrijven, bij de definitieve vaststelling van de NOW-subsidie, een deel van het al uitgekeerde voorschot moeten terugbetalen en wellicht ook nog een boete moeten betalen.
 
 

Gepubliceerd op 28-09-2020