Viriciti Heliox Webinar

WBSO voor machines in het R&D-proces bij Koebrugge

Koebrugge maakt gebruik van WBSO voor machines in het R&D-proces, het bedrijf bespaart daarmee meer dan een ton op de investeringskosten.

Koebrugge Metaal Bewerking is een modern toeleveringsbedrijf, gespecialiseerd in enkelstuks fabricage tot seriewerk. De hoofdactiviteit is het produceren en bewerken van nieuwe en bestaande mechanische componenten, veelal machineonderdelen, in de meest uiteenlopende metaal- en kunststofsoorten. Koebrugge heeft de innovatiesubsidie WBSO benut voor de investering in hoogwaardige machines.

Viriciti DSC06180 1024X683

De uitdaging

Hoge kosten en uitgaven voor machines voor het vervaardigen van hoogwaardige componenten

Koebrugge ontwikkelt en produceert innovatieve machineonderdelen. Om deze componenten te kunnen maken, heeft Koebrugge zelf ook hoogwaardige specifieke machines nodig. De aanschaf van deze machines brengen hoge kosten met zich mee. Deze hoge kosten drukken zwaar op het innovatieproces, en worden niet altijd terugverdiend. De hoogwaardige machines zijn wel nodig om de innovatieve onderdelen voor klanten te kunnen ontwikkelen. Koebrugge wil de kosten graag omlaag brengen.

217615 Viriciti Electric Vehicle Monitoring 9E430d Large 1468397147

De oplossing

WBSO voor machines

Koebrugge maakt gebruik van de WBSO voor materiaal- en loonkosten van R&D-projecten. Onze consultant Barkev Nazarian heeft daarom gekeken naar de mogelijkheid om de investeringskosten van deze hoogwaardige machines onder te brengen in de WBSO.

,,Het was daarbij van belang dat de noodzaak in de aanvraag voldoende werd aangetoond. Waarom is de investering nodig? En hoeveel van de capaciteit van de machine wordt daadwerkelijk gebruikt voor het innovatieproject? We hebben de investering realistisch kunnen onderbouwen en hebben daarmee de RVO overtuigd van de noodzaak en inzet van de machine.

Op basis daarvan mag Koebrugge nu ook de machinekosten meenemen in de WBSO-aanvraag, en wordt 32% van deze kosten nu in mindering gebracht op de loonbelasting. In het geval van Koebrugge levert dit een besparing op van meer dan een ton. Een prachtig resultaat.’’

332653 U OV De Uithof 2 B6412d Large 1569510766

Onze bijdrage

Meedenken over de kosten en onderbouwing

Consultant Barkev Nazarian heeft met Koebrugge Metaal Bewerking gekeken naar de kosten die worden gemaakt bij de ontwikkeltrajecten. Niet alleen naar de loonkosten en voor de hand liggende materiaalkosten, maar dus ook naar de kosten die worden gemaakt voor het aanschaffen en laten draaien van hoogwaardige machines. Het vereist kennis en ervaring om deze kosten goed te kunnen onderbouwen in de subsidieaanvraag. Want de kosten en uitgaven moeten ook na de beschikking worden verantwoord aan de subsidieverstrekker.

Samenwerking met de klant is essentieel volgens Barkev Nazarian. ,,Het contact met Koebrugge verloopt heel prettig. Het is een innovatief en transparant bedrijf, waardoor we een sterke WBSO-aanvraag hebben kunnen opstellen, en ook de verantwoording van de subsidie kunnen waarborgen.’’

In de voetsporen treden van Koebrugge Metaal Bewerking?

Wij ondersteunen innovatieve bedrijven bij het vinden en aanvragen van subsidies en fiscale regelingen. Verlaag zo de kosten van je innovatieproject of duurzame investering.

Houd spam tegen