WiFi4EU-oproep uitgesteld in verband met coronavirus

Wifi4eu Oproep Uitgesteld In Verband Met Coronavirus

De vierde én laatste oproep voor WiFi4EU wordt voorlopig uitgesteld in verband met de coronaproblematiek.

De oproep zou volgens de oorspronkelijke planning van 17 maart (13.00 uur) tot en met 18 maart 2020 (17.00 uur) worden opengesteld voor het indienen van aanvragen. De Europese Commissie heeft echter besloten de opening van de oproep tot nader order uit te stellen, omdat door het coronavirus getroffen regio's en gemeenten nu minder mogelijkheden hebben om aan de oproep deel te nemen.

€ 14,2 miljoen beschikbaar

Voor de uitgestelde oproep is overigens een budget van € 14,2 miljoen beschikbaar, waarmee 947 WiFi4EU-vouchers ter waarde van € 15.000 kunnen worden verstrekt (op volgorde van binnenkomst van de aanvragen). Er zijn bij deze oproep geen beperkingen met betrekking tot het aantal vouchers per land.

Geïnteresseerde gemeenten dienen zich voor de opening van het WiFi4EU-aanvraagportal te hebben geregistreerd als aanvrager.

Kijk voor meer informatie op: https://ec.europa.eu/inea/en/connecting-europe-facility/cef-telecom/wifi4eu

Over WIFI4EU

Met WiFi4EU steunt de EU gratis draadloze internettoegangspunten in gemeentehuizen, bibliotheken, parken en op andere openbare plaatsen. In het kader van WiFi4EU kunnen gemeenten een voucher ter waarde van € 15.000 aanvragen, bestemd voor de financiering van nieuwe wifi-toegangspunten waar er geen overlapping is met soortgelijke bestaande particuliere of openbare internetverbindingen.

De WiFi4EU-voucher dekt de apparatuur- en installatiekosten van de wifi-hotspots. De gemeente betaalt gedurende ten minste drie jaar voor de connectiviteit (het internetabonnement), het onderhoud en de exploitatie van de apparatuur.

De oproepen voor WiFi4EU vinden plaats in het kader van de Connecting Europe Facility (CEF).

Gepubliceerd op 16-03-2020