Stimulering aanschaf bedrijfsauto’s werkt

Het aantal schone, lichte bedrijfsauto’s is in 2022 sterk toegenomen. Het afgelopen jaar heeft de overheid het aanschaffen van een volledig uitstootvrij voertuig nog aantrekkelijker gemaakt met de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s, oftewel SEBA. Hiermee is het aantal schone rondrijdende bedrijfsauto’s gestegen van 1.200 in 2014 naar 11.000 in 2022.

Momenteel rijden er nog ruim een miljoen lichte bedrijfsvoertuigen, waarvan ongeveer 93% op diesel. Ook in 2023 worden ondernemers nog gestimuleerd om deze te vervangen door een schone variant. Zolang het budget strekt kunnen zij tot het einde van het jaar maximaal € 5.000 subsidie per bedrijfsauto aanvragen. Om aanspraak te kunnen maken op de regeling moet de subsidie eerst aangevraagd worden voor er een  definitieve koop- of financial leaseovereenkomst afgesloten wordt.

Naast de SEBA zijn er ook nog andere subsidieregelingen die duurzame transportmiddelen of voertuigen stimuleren. Denk dan aan de Milieu-investeringsaftrek (MIA), Zero-Emissie Trucks (AanZET) voor nieuwe, volledig emissieloze (uitstootvrije) vrachtauto’s en de Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB) voor bouwmachines zoals bouwwerktuigen, hulpfuncties en bouwvoertuigen.

Wil je hulp bij het aanvragen van deze subsidies? Bel naar 088 202 0400 of laat je gegevens achter via de knop hieronder.

Gepubliceerd op 20-02-2023