Tegemoetkomingsregeling coronacrisis: SBI-codes non-foodsector bekend

Tegemoetkomingsregeling Coronacrisis SBI Codes Non Foodsector Bekend

De Beleidsregel tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19 (TOGS) wordt ook opengesteld voor aanvragen van ondernemers in de non-foodsector, zoals winkeliers.

Deze uitbreiding van de regeling was al aangekondigd, maar inmiddels zijn ook de bijbehorende SBI-codes van de toegevoegde sectoren bekendgemaakt. De uitgebreide lijst met sectoren is te vinden op de volgende website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO): https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tegemoetkoming-schade-covid-19/vastgestelde-sbi-codes

Toegevoegde sectoren moeten nog even geduld hebben

Aanvragen voor de toegevoegde sectoren is overigens nog niet mogelijk: de SBI-tool en de aanvraagformulieren zijn hiervoor nog niet gereed. RVO meldt er alles aan te doen om dit zo snel mogelijk aan te passen.

Over de regeling:

De TOGS-regeling is bestemd voor ondernemers die rechtstreeks getroffen worden door de landelijke gezondheidsmaatregelen ter bestrijding van de verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19). Bedrijven kunnen vanuit de regeling een eenmalige tegemoetkoming van € 4000 ontvangen om met name hun vaste lasten te kunnen betalen.

Gepubliceerd op 31-03-2020