SIDN fonds zoekt internetoplossingen die hulp kunnen bieden in coronacrisis

SIDN Fonds Zoekt Internetoplossingen Die Hulp Kunnen Bieden In Coronacrisis

SIDN fonds (SIDN), dat tot doel heeft bij te dragen aan een sterk internet voor iedereen, heeft de call 'Internet tegen corona' geopend voor het indienen van aanvragen. Met de call wil het fonds bijdragen aan sterke internetoplossingen die hulp kunnen bieden in de coronacrisis.

Het fonds is op zoek naar sterke initiatieven van teams die met inzet van hun expertise en kennis de coronacrisis te lijf willen gaan, met name op het gebied van:

  • inzicht & grip op de situatie: initiatieven die op een verantwoordelijke manier inzicht en grip proberen te krijgen op wat nu gebeurt. Met betrekking tot de pandemie zelf en hoe we hier mee omgaan. Door nu goede data en kennis te verzamelen (op een verantwoorde manier), kunnen we daar beter op inspelen. Denk aan citizen science of andere vormen van slim georganiseerde, hoogwaardige en verantwoordelijke (realtime) vormen van dataverzameling en data delen. In combinatie met de inzet van AI kunnen we een bijdrage leveren aan de missie van kennisinstituten en overheden om de uitbraak te vertragen en goed inzicht te krijgen in de pandemie. Zowel op medisch gebied, als daarbuiten;
  • betrouwbare en veilige digitale oplossingen: oplossingen die zorgvuldig omgaan met data en waarop we echt kunnen vertrouwen qua privacy en veiligheid nu we op grote schaal gebruik maken van internet om thuis te werken, leren en te leven.

Bij te ondersteunen initiatieven kan het gaan om grotere, reeds beproefde projecten die een bijdrage van maximaal € 75.000 nodig hebben voor de doorontwikkeling van bestaande proof of concepts, kansrijke concepten of resultaten van (wetenschappelijk) onderzoek naar bruikbare toepassingen. Daarnaast kan voor kleine experimenten een bijdrage van maximaal € 10.000 worden gevraagd om te komen tot een proof of concept, demo, pilot of experimenteel ontwerp.

Een aanvraag kan worden ingediend door een individu, maar alleen als het maximaal aan te vragen bedrag € 10.000 is. Voor aanvragen boven de € 10.000 geldt dat een aanvraag moet worden ingediend door een rechtspersoon (of rechtspersoon in oprichting, mits de oprichting definitief is op het moment van toekennen).

Gezien de urgentie van de coronacrisis heeft SIDN fonds voor deze call de procedure aangepast. Er is daardoor geen deadline waarop alle aanvragen binnen moeten zijn. In plaats daarvan worden aanvragen wekelijks bekeken, zodat het fonds sneller kan schakelen. De call staat in principe open tot 30 juni 2020.

Gepubliceerd op 08-04-2020