LIFE 2024 Kansen

Heb je plannen om jouw bedrijf te verduurzamen of om innovatieve projecten te starten die bijdragen aan een beter milieu en klimaat? De oproepen voor 2024 binnen het Europees Programma voor het milieu en klimaatactie (LIFE) zullen naar verwachting op 18 april 2024 worden gepubliceerd. Dit programma biedt verschillende mogelijkheden voor ondernemers om subsidie aan te vragen voor uiteenlopende projecten. Of je nu actief bent op het gebied van circulariteit, biodiversiteit, klimaatverandering, energietransitie of milieuverbetering, er zijn diverse oproepen waar jouw project onder kan vallen.

De hoogte van de subsidie varieert per type project en kan oplopen tot aanzienlijke bedragen. Met een budget van bijna € 5,5 miljard voor de periode 2021-2027, waarvan ruim € 3,5 miljard gereserveerd is voor milieu en ruim € 1,9 miljard voor klimaatactie, is er ruimte voor ambitieuze en impactvolle initiatieven.

Het doel van het LIFE-programma is om bij te dragen aan een duurzame, circulaire, energie-efficiënte, op hernieuwbare energie gebaseerde, klimaatneutrale en klimaatbestendige economie. Ook staat het programma voor het beschermen, herstellen en verbeteren van de kwaliteit van het milieu, het behoud van biodiversiteit en het tegengaan van de aantasting van ecosystemen.

Wil je meer weten over de oproepen en hoe je subsidie kunt aanvragen? Van 23 tot en met 26 april 2024 organiseert CINEA diverse informatiesessies over de oproepen. Het is een uitgelezen kans om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden.

Voor meer informatie en het programma van de informatiesessies, bekijk de website van CINEA: LIFE Calls for Proposals.

Gepubliceerd op 19-02-2024