Digitale Transitie in maakindustrie

Vanaf 17 april 2024 gaat het nieuwe project INDUSTR_I4.0 van start in het kader van het programma Interreg Deutschland-Nederland. Dit project, gericht op het versnellen van de digitale transitie binnen de Nederlands-Duitse grensregio, biedt subsidie voor haalbaarheidsstudies en innovatieprojecten met een omvang tot € 100.000 per project.

INDUSTR_I4.0 richt zich specifiek op mkb-ondernemingen die de digitale transitie willen aangaan. Het biedt subsidie voor de adoptie en implementatie van digitale technologieën om innovaties bij het mkb te versnellen.

Het project streeft ernaar om 80 grensoverschrijdende digitale innovatieprojecten en 80 haalbaarheidsstudies te realiseren. Samenwerking tussen Nederlandse en Duitse partners is een vereiste.

INDUSTR_I4.0 is een vervolg op de succesvolle projecten Digipro en iPro-N uit eerdere Interreg-periodes. Het nieuwe project is een belangrijke impuls voor internationale samenwerking en innovatiekracht in de grensregio. Meer informatie over de voorwaarden van het project volgt nog.

Gepubliceerd op 20-02-2024