WBSO-vragenbrief ontvangen?

WBSO vragenbrief van de RVO ontvangen. En nu?

Heb je afgelopen november een WBSO aanvraag voor een R&D-project in 2019 ingediend? Dan kan het zijn dat je een vragenbrief ontvangt van subsidieverstrekker RVO. Je bent niet de enige. De RVO is op dit moment druk bezig met de behandeling van nieuwe WBSO aanvragen en wanneer er aanvullende informatie nodig is voor de beoordeling, wordt er een vragenbrief gestuurd.

Spreek jij de taal van de overheid?

Het beantwoorden van WBSO vragenbrieven kost niet alleen veel tijd, maar vereist ook de nodige kennis. Gedetailleerde vragen over technische aspecten van je project of de opgevoerde materiaal- of investeringskosten, kunnen ingewikkeld zijn. Daarnaast moet je ook de taal van de overheid spreken om de antwoorden op de juiste manier te formuleren.

Goede beantwoording van de vragenbrief is essentieel

Het goed beantwoorden van de WBSO vragenbrief is essentieel voor een positieve beoordeling van je aanvraag. Wanneer de RVO niet tevreden is met de antwoorden, kun je naar de subsidie fluiten. Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring met het afhandelen van WBSO vragenbrieven en helpen je graag dit te voorkomen.

Korte review door onze WBSO-specialisten is kosteloos

Onze ervaren WBSO-consultants kunnen met een korte gratis review van de aanvraag en vragenbrief een inschatting maken van je kansen op een positieve afloop. Ook adviseren zij hoe je de vragen het beste kunt beantwoorden. Dit advies kost je niets. 

Wat kunnen wij je beloven?

Gratis review van je WBSO vragenbrief en je aanvraag
Advies over de beste aanpak om je vragenbrief te beantwoorden
 Eerlijke afspraken over een eventueel vervolgtraject waarin we jou ontlasten en zorgen dat de vragenbrief volgens de eisen van de RVO wordt beantwoord waardoor jij de subsidie in de wacht sleept!

 

GRATIS REVIEW VAN JE WBSO AANVRAAG EN VRAGENBRIEF

Bereik onze WBSO-specialisten op werkdagen van 08:30 tot 17:00

Bel 088-2020400

Meer weten over de WBSO?

Vul onderstaand formulier in en je wordt direct verder geholpen door één van onze medewerkers.


 

WBSO

WBSO Consultant Job Heitkamp helpt je graag verder

info@vindsubsidies.nl | 088-2020400

Heb je een WBSO vragenbrief ontvangen en herken jij je in één of meerdere van de onderstaande punten? 

 

WBSO vragenbrief

Je hebt een WBSO vragenbrief ontvangen van de RVO

wbso subsidie

Je bent bang dat je de subsidie misloopt

innovatie subsidie

Je hebt onvoldoende tijd of kennis om de vragenbrief binnen 2 weken af te handelen

Je zoekt hulp bij het beantwoorden van de vragenbrief

Dan ben je niet de enige.

Wij weten uit ervaring dat het beantwoorden van WBSO vragenbrieven een tijdrovende klus is waarvoor specifieke technische kennis en schrijfvaardigheden zijn vereist.

Hoe werkt het?

wbso vragenbrief

Neem contact met ons op per telefoon of e-mail

wbso rvo

Wij bekijken kosteloos jouw vragenbrief

 

beantwoordne vragenbrief

We geven advies hoe je de vragenbrief kunt beantwoorden

wbso advies

Aantrekkelijke voorwaarden wanneer je de beantwoording door ons laat doen

Deze klanten gingen u voor

Optimaal gebruik van de WBSO – NERDS & COMPANY

De innovativiteit van veel IT-bedrijven zit in kleinere projecten. Het aanvragen van subsidie voor een project van geringe omvang is vaak niet rendabel, of is zelfs onmogelijk. Ook Nerds & Company liep hier in het verleden tegen aan.

Vindsubsidies-consultant Jasper Ipskamp vond de oplossing in het vinden van een gemene deler binnen de afzonderlijke projecten en innovatieve ontwikkelingen. Hierdoor heeft Nerds & Company de WBSO optimaal kunnen benutten en een groot subsidiebedrag binnengehaald. Tim Klein Robbenhaar van Nerds & Company over de samenwerking met Vindsubsidies: ,,Vindsubsidies begrijpt mijn onderneming en type klanten goed. De consultants dachten buiten de kaders. Juist om voor ons het meeste uit deze kaders te kunnen halen.’’

Er is meer dan WBSO – FRESH APPLE

WBSO is vaak de eerste subsidie waar bedrijven aan denken en gebruik van maken wanneer zij investeren in R&D. Maar er zijn natuurlijk veel meer aantrekkelijke subsidies en fiscale regelingen waarvan je als bedrijf kunt profiteren.

Dat ondervond ook Fresh Apple, die na de WBSO samen met Vindsubsidies succesvol de regeling MKB Innovatie Stimulering (MIT) Haalbaarheid en MIT R&D aan heeft gevraagd. Als IT-bedrijf vraagt Fresh Apple subsidie aan voor innovatieve ontwikkeling die het bedrijf zelf uitvoert maar ook voor projecten van klanten, die Fresh Apple met de subsidie kunnen betalen.

De online tool voor inzicht in de actuele status van al je projecten – IFF en Twilmij B.V.

Inzicht in de status van alle WBSO-projecten voor optimaal projectmanagement. Dat wil iedere innovatieve ondernemer. Daarom hebben wij voor onze klanten de online administratietool Grant Manager ontwikkeld. Reden voor International Flavors & Fragrances (IFF), wereldwijde producent van geur- en smaakstoffen en Twilmij B.V., producent van premixen en melkvervangers voor de diervoederindustrie om voor Vindsubsidies te kiezen. Hun R&D-medewerkers houden zelf online alle kosten en uren van de WBSO-projecten bij. De projectmanagers beschikken zo altijd over de actuele status van de lopende projecten. Zij kunnen deze in één oogopslag inzien op een overzichtelijk dashboard en komen zo nooit meer voor onaangename verrassingen te staan. Deze bedrijven zijn blij met deze optimale controle over alle WBSO-projecten zonder dat dit extra tijd of geld kost.
naar boven

Vindsubsidies

Brengt vooruitgang een stapje dichterbij