Klantverhalen Simacan

Revolutie in de markt voor transportmanagement

Simacan wil bedrijven die betrokken zijn bij het vervoeren van fast moving consumer goods (FMCG) succesvoller maken. Het ontwikkelt een open en leverancieronafhankelijk cloudplatform voor digitale samenwerking. Een ecosysteem waar retailers, transportbedrijven en technologiepartners verbinding maken en live planningsinformatie, verwachte en werkelijke aankomsttijden, bestemmingen, routebepaling, de positie van vrachtwagens en vrachtgegevens delen.

Daarnaast wordt real-time informatie over verkeer, congestie, wegafsluitingen, venstertijden en emissiezones geïntegreerd en verwerkt door slimme algoritmes. Dit zorgt voor continue transparantie en een gezamenlijk overzicht voor alle stakeholders in de supply chain en verbetert de operationele efficiëntie van transportprocessen sterk. 

De oplossing van Simacan heeft de afgelopen jaren een revolutie teweeggebracht in de Nederlandse markt voor transportmanagement van fast moving consumer goods. Toonaangevende transportbedrijven en retailers zoals Ahold-Delhaize, PostNL en Jumbo zijn gebruiker geworden. Het bedrijf staat klaar om de vleugels uit te slaan in het buitenland.

Presenteren Screening Subsidies

Rol van Vindsubsidies

Nadat Vindsubsidies Simacan met succes heeft ondersteund in verschillende nationale subsidieregelingen, hebben we Simacan in 2019 geholpen met het verwerven van Europese subsidie om de volgende grote stap te zetten en te internationaliseren. Onder de naam Simacan LINK is een Horizon 2020 projectvoorstel ontwikkeld en ingediend. De Europese Commissie erkende de waarde van het voorstel van Simacan en selecteerde ons voorstel uit meer dan 2000 aanvragen. Er is een subsidie van ruim € 2,3 miljoen toegekend waarmee Simacan de ontwikkelingen kan versnellen en zijn platform kan opschalen naar een European Connected Transport Platform. Het zal het bedrijf Simacan helpen om een Europese speler te worden en tegelijkertijd de efficiëntie en duurzaamheid van het Europese goederenvervoer in de markt voor fast moving consumer goods te vergroten. 

Expertises & Regelingen

ICT Subsidie Expertise
Ondernemers
Overheid
Onderwijs

IT

Elke sector kent zijn eigen IT-uitdagingen, maar er zijn ook dwarsverbanden.

Horizon 2020 Subsidie
Ondernemers
Overheid
Onderzoek

Horizon Europe

Hét kaderprogramma voor Onderzoek en Innovatie in Europa met een omvang van € 95 miljard.

In de voetsporen van Simacan treden?

Wij ondersteunen innovatieve bedrijven bij het vinden en aanvragen van subsidies en fiscale regelingen. Verlaag zo de kosten van je innovatieproject of duurzame investering.

Nieuwsgierig hoe subsidies jou verder kunnen helpen?
Wij praten je bij.

We helpen je om subsidieprojecten zo succesvol en soepel mogelijk te laten verlopen. Hiervoor kun je gebruikmaken van oplossingen om zelfstandig aan de slag te gaan of expertise en kennis inschakelen van onze consultants voor maximaal resultaat.

Je kunt hiervoor het contactformulier gebruiken, een e-mail sturen naar info@vindsubsidies.nl of telefonisch contact opnemen via 088-2020400.  

Volg ons ook op: 

/media/j3ydyg1p/twitter-icon.svg  /media/ammnkxsl/facebook-icon.svg  /media/3mgove53/linkedin-icon.svg

Houd spam tegen