SciSports

Vindsubsidies heeft SciSports ondersteund bij het aanvragen van de subsidie MIT voor het innovatieve samenwerkingsproject BallJames. 

SciSports helpt clubs, bonden, agenten en mediapartijen om data om te zetten naar kennis en maakte succesvol gebruik van de EFRO/MIT voor de ontwikkeling van BallJames, een innovatieve tool waarmee via 3D-data wordt gezorgd voor een compleet nieuwe beleving van voetbal.

 

De uitdaging: het toepassen van data voor een betere spelanalyse en beleving van voetbal
Het idee voor BallJames komt voort uit de ambitie om 3D-voetbaldata van alle 22 spelers en de bal te genereren. De data kan zorgen voor een mooiere beleving van voetbal. Bijvoorbeeld doordat je de wedstrijd live door de ogen van een spel kan zijn en ook data krijgt over bijvoorbeeld de snelheid van een speler of de bal.

De oplossing: BallJames
BallJames registreert met veertien camera’s alles wat er op het veld gebeurt. De gegevens worden omgezet in driedimensionale pixels. Deze worden verwerkt en geven allerlei informatie over bewegingen, technieken, snelheden en eigenschappen van spelers. Vanuit de voetbalwereld is al brede belangstelling getoond voor het systeem dat niet alleen voor de kijker veel oplevert, maar ook heel zinvol is voor trainers, scouts en voetbalanalytici. SciSports heeft voor het MIT-project samengewerkt met Heracles Almelo en Universiteit Twente.

Rol Vindsubsidies
Vindsubsidies vond geschikte subsidieregelingen voor het project BallJames, waaronder de MIT. Vindsubsidies heeft voor SciSports de subsidieaanvraag geschreven en ingediend en heeft het bedrijf tijdens de uitvoer van het project ondersteund bij de projectadministratie en de einddeclaratie.

SciSports

Wil jij in de voetsporen van SciSports treden?

Met Vindsubsidies ben je op weg naar een scorende subsidieaanvraag en een helder, overzichtelijk subsidietraject. Naar groei en naar innovatie.

Bel ons:
088-2020400

Mail ons: 
info@vindsubsidies.nl

naar boven

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?
Neem contact op om jouw mogelijkheden te bespreken.

Vindsubsidies

Brengt vooruitgang een stapje dichterbij