Tessendertland

Ondersteuning bij projectmanagement en financiële verantwoording

Subsidie voor verbeteren techniekonderwijs Breda in omgeving

Tessenderlandt, een school voor mavo en voorbereidend mbo, heeft ruim € 2,5 miljoen subsidie toegewezen gekregen vanuit de regeling Sterk in Techniekonderwijs. De onderwijssubsidie is bedoeld om het techniekonderwijs in Nederland een boost te geven zodat vraag en aanbod op de arbeidsmarkt beter op elkaar aansluiten. Tessenderlandt wordt bij het project ondersteund door Vindsubsidies. Algemeen directeur Johan Baselmans is blij met de toegekende subsidie en ziet deze als beloning voor het ambitieuze en vernieuwende klimaat dat er in zijn school heerst.


Tessenderlandt biedt onderwijs aan binnen een breed aanbod van richtingen en is onderdeel van een grotere stichting voor voortgezet onderwijs in Breda en omgeving. De school is, volgens Johan Baselmans, voortdurend bezig met onderwijsvernieuwing. Volgens hem geldt dit voor veel scholen binnen het voortgezet onderwijs. ,,Je moet je als school voortdurend aanpassen aan de arbeidsmarkt, die continu in beweging is. Bovendien moet ook het onderwijs zelf vernieuwen. Het vinden van de juiste nieuwe vorm is een hele zoektocht en betekent ook dat je moet experimenteren en moet samenwerken. Het is noodzakelijk dat je als organisatie voor de financiering hiervan een beroep kunt doen op subsidies.’’

De subsidie die Tessenderlandt heeft ontvangen voor het verbeteren van het techniekonderwijs wordt gebruik om het techniekonderwijs in Breda en omgeving een impuls te geven. Tessenderlandt is penvoerder van het project, dat wordt uitgevoerd door een samenwerkingsverband van een aantal vo-scholen in Breda en vijftien bedrijven uit de regio.

Subsidie als aanjager voor vernieuwing

Baselmans houdt van vernieuwing. Subsidie is daarvoor een belangrijke aanjager vindt hij. ,,Wanneer je een subsidie aanvraagt voor een innovatief project, is het inzetten van de voorgestelde verandering niet meer zo vrijblijvend. Je ontvangt een beloning voor jouw project of initiatief, maar je moet in ruil daarvoor wel voldoen aan bepaalde verplichtingen en het voorgestelde project ook echt uitvoeren. Op die manier is het risico dat een goed idee onuitgevoerd op de plank blijft liggen, weggenomen. Het geld is binnen en dus moet je ook aan de slag. Dat vind ik het mooie aan subsidie. Het zet aan tot beweging, tot vernieuwing.’’

Technieksubsidie een belangrijke steun in de rug om door te gaan

Binnen de Gemeente Breda maken de vernieuwingsplannen van Tessenderlandt onderdeel uit van een veel breder stedelijk onderwijsplan. ,,Het verbeteren van het techniekonderwijs voor stad en regio is één van de pijlers binnen een veel groter plan. Het is daarom fantastisch dat wij deze onderwijssubsidie toegekend hebben gekregen. Een belangrijke steun in de rug om door te gaan.’’

Samenwerking met Vindsubsidies

Vindsubsidies houdt een vinger aan de pols

Vindsubsidies helpt Tessenderlandt ook bij het opzetten van een projectadministratie die aan alle regels van de subsidie voldoet. Baselmans: ,,Het is prettig dat er door professionals een basis wordt gelegd, waardoor je de administratie als subsidieontvanger op eenvoudige wijze zelf kunt uitvoeren. Daarnaast houdt Anko vinger aan de pols en zorgt hij dat we aan de verplichte deadlines voldoen.’’ Met de subsidie die Tessenderlandt heeft ontvangen kan het samenwerkingsproject voor een periode van vier jaar worden uitgevoerd.

Expertises & Regelingen

Onderwijs Arbeidsmarkt Subsidies
Onderwijs

Onderwijs & Arbeidsmarkt

Vind subsidies voor aansluiten van onderwijs en scholing van personeel.

Regionaal Investeringsfonds MBO
Onderwijs

Regionaal Investeringsfonds MBO

Voor goede aansluiting tussen beroepsonderwijs en de arbeidsmarkt.

In de voetsporen van Scholengemeenschap Tessenderlandt treden?

Wij ondersteunen innovatieve bedrijven bij het vinden en aanvragen van subsidies en fiscale regelingen. Verlaag zo de kosten van je innovatieproject of duurzame investering.

Nieuwsgierig hoe subsidies jou verder kunnen helpen?
Wij praten je bij.

We helpen je om subsidieprojecten zo succesvol en soepel mogelijk te laten verlopen. Hiervoor kun je gebruikmaken van oplossingen om zelfstandig aan de slag te gaan of expertise en kennis inschakelen van onze consultants voor maximaal resultaat.

Je kunt hiervoor het contactformulier gebruiken, een e-mail sturen naar info@vindsubsidies.nl of telefonisch contact opnemen via 088-2020400.  

Volg ons ook op: 

/media/j3ydyg1p/twitter-icon.svg  /media/ammnkxsl/facebook-icon.svg  /media/3mgove53/linkedin-icon.svg

Houd spam tegen