QRVO Original (1)

Over Qorvo

Al meer dan 30 jaar vormt Qorvo-technologie de kern van systemen die onze wereld verbinden, beschermen en van stroom voorzien. Zij innoveren, onderzoeken, ontwikkelen en verwerven geavanceerde technologieën die de wereld vormen zoals we die nu kennen.
De missie is in al die jaren gelijk gebleven; connectiviteit stimuleren, ongeacht de technologie. Vanaf het begin van RF Micro Devices (RFMD) in 1991, TriQuint in 1985 en, daterend uit de wortels van Tektronix, Texas Instruments, Raytheon en Watkins-Johnson, hebben de technologie en innovaties van Qorvo geholpen om ruimtesondes langs Pluto te sturen, draadloze netwerken te verbinden en mobiele apparaten aan te sturen.

Market Icons Half Wheel 470Px

De uitdaging

Qorvo ontwikkelt oplossingen binnen meerdere disciplines, van IoT tot 5G, maar ook het fundamenteel verbeteren van de architectuur van Si-platformen en chipsysteem integraties.
In de smart home- en IoT-markt hebben de afgelopen jaren grote ontwikkelingen plaatsgevonden. De markt voor slimme lampen voor thuisgebruik, spraakbedieningen, wearables en deursloten zijn allemaal snel gegroeid, waardoor de IoT-markt in een nieuw tijdperk is beland waarin generieke oplossingen op systeemniveau niet langer goed genoeg zijn. De marktgroottes maken het mogelijk om specifieke gebruikers scenario’s op te lossen op chipniveau en innovaties te doen om IoT-toepassingen alomtegenwoordig te maken.
De afgelopen jaren was de innovatie op Si-niveau verbazingwekkend - kleinere process nodes hebben prestaties en geheugengroottes mogelijk gemaakt die voorheen onbereikbaar waren, waardoor integratie van verschillende standaarden in één System on a Chip mogelijk werd.
Maar tegelijkertijd waren de benaderingen op systeemniveau voor de belangrijkste hierboven gedefinieerde use-cases nogal conservatief. De visie is dat dit beter en efficiënter kan, mits de juiste innovaties gedaan kunnen worden.

Pexels Markus Spiske 1089438

De oplossing

In een van de projecten gaat Qorvo innovatieve ontwikkelingen doen op Si-niveau en het IoT-systeem als geheel innoveren en streven naar een oplossing die optimaal gebruik maakt van de functies en kenmerken die door het silicon zijn geïntegreerd op zowel hardware (innovatieve integratie, nieuwe antennebenaderingen, ...) als software (effectieve multi-standaardbenaderingen) niveau.
Dit wordt bereikt door op systeemniveau een herontwikkeling te doen waarmee chips en functionaliteiten kleiner gemaakt kunnen worden en kosten efficiënter en makkelijker te integreren zijn.

Sproetje Nieuw

De rol van Vindsubsidies

Qorvo heeft in het verleden zelf zijn aanvragen gedaan. Gezien de hoeveelheid werk dat dit met zich meebracht, alsook de grotere mogelijkheden die wij binnen Vindsubsidies zagen zijn wij de samenwerking aangegaan. Hier bovenop kwam dat wij binnen het team domeinkennis hadden van de semiconductor industrie, de gebruikte softwarepakketten en uitdagingen.
Door gerichte vragen te stellen, het hebben van domeinkennis binnen Vindsubsidies van de silicon technology markt én hands-on ervaring met de design- en simulatiesoftware welke de klant gebruikt, kon Vindsubsidies uiteindelijk de maximale WBSO S&O-afdrachtvermindering met bijna 30% verhogen voor deze klant! Niet alleen zijn er meer projecten geschreven dan dat de klant zelf voor ogen had, teven zijn er gemaakte kosten en uitgaven meegenomen welke in eerste instantie door de klant niet werden gezien als WBSO waardige kosten.

Net als Qorvo grenzen verleggen?

Wij ondersteunen innovatieve bedrijven bij het vinden en aanvragen van subsidies en fiscale regelingen. Verlaag zo de kosten van je innovatieproject of duurzame investering.

Nieuwsgierig hoe subsidies jou verder kunnen helpen?
Wij praten je bij.

We helpen je om subsidieprojecten zo succesvol en soepel mogelijk te laten verlopen. Hiervoor kun je gebruikmaken van oplossingen om zelfstandig aan de slag te gaan of expertise en kennis inschakelen van onze consultants voor maximaal resultaat.

Je kunt hiervoor het contactformulier gebruiken, een e-mail sturen naar info@vindsubsidies.nl of telefonisch contact opnemen via 088-2020400.  

Volg ons ook op: 

/media/j3ydyg1p/twitter-icon.svg  /media/ammnkxsl/facebook-icon.svg  /media/3mgove53/linkedin-icon.svg

Houd spam tegen