Peutz

Peutz ontving MIT Haalbaarheid subsidie voor ingenieus meetsysteem onderwatergeluid

Voor de ontwikkeling van een online monitoringsysteem voor onderwatergeluid heeft Peutz Groep de topsectorensubsidie MIT Haalbaarheid ontvangen. Peutz ontwikkelde het systeem om de hinder voor onderwaterleven te kunnen monitoren tijdens het heien funderingspalen voor windturbines in de zeebodem. Dit heien gebeurt wanneer er fundatie voor offshore constructies, zoals windturbines, wordt geplaatst.

De Peutz Groep is een groep van onafhankelijke bureaus van raadgevende ingenieurs op het gebied van akoestiek, lawaaibeheersing, bouwfysica, milieutechnologie en geveltechniek. Het bedrijf is sterk vertegenwoordigd in de utiliteitsbouw en on- en offshore industrie.

Ingenieus meetsysteem voor onderwatergeluiden
Bij het heien in de zeebodem kunnen verstorende geluidniveaus voor het onderwaterleven ontstaan. Verschillende internationale overheden hebben in de afgelopen jaren de risico's vanwege onderwatergeluid in kaart gebracht, en dat heeft tot regelgeving geleid. Voor Nederland zijn in zogenaamde kavelbesluiten toelaatbare geluidniveaus voor onderwatergeluid vastgelegd voor de aanleg van windturbineparken.

Peutz heeft een meetsysteem ontwikkeld dat het optredende onderwatergeluid meet, registreert en real-time analyseert. Tijdens het heien wordt het geluidniveau real-time gemonitord op het installatieschip zodat de slagenergie aangepast kan worden indien nodig of wenselijk. Met het real-time onderwatergeluid monitoring systeem van Peutz is na de laatste heiklap direct duidelijk of voldaan is aan de gestelde geluidgrenswaarden.

Ondersteuning van Vindsubsidies bij MIT en andere subsidies
Peutz heeft een subsidie toegekend gekregen van de regeling Mkb innovatiestimulering Topsectoren om de haalbaarheid van het project te onderzoeken. Vindsubsidies heeft Peutz ondersteund bij het schrijven en aanvragen van de MIT-subsidie. De MIT Haalbaarheid werd in 2018 beschikt door de provincie Zuid-Holland. Vindsubsidies denkt voortdurend mee met Peutz over actuele subsidiemogelijkheden voor innovatieprojecten en investeringen.

 

Peutz Groep

Wil jij in de voetsporen van Peutz treden?

Met Vindsubsidies ben je op weg naar een scorende subsidieaanvraag en een helder, overzichtelijk subsidietraject. Naar groei en naar innovatie.

Bel ons:
088-2020400

Mail ons: 
info@vindsubsidies.nl

naar boven

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?
Neem contact op om jouw mogelijkheden te bespreken.

Vindsubsidies

Brengt vooruitgang een stapje dichterbij