Logo Liquido New2019

Liquido d'Oro

Liquido d’Oro B.V. uit het Utrechtse Driebergen-Rijsenburg begon ooit als een klein exportbedrijfje gericht op de verkoop van een hoge kwaliteit olijfolie, vernoemd naar vloeibaar goud, ‘il Liquido d’Oro’. Sinds de oprichting van het bedrijf in 2009 is Liquido d’Oro uitgegroeid tot een expert op het gebied van de ontwikkeling, productie en export van natuurlijke en duurzame olijfolieproducten, condimenten en duurzame biobased single-serving verpakkingen: ‘dosettes’.

Diverse projecten met uiteenlopende vraagstukken

De uitdaging

De bedrijfsactiviteiten van Liquido d’Oro omspannen meerdere disciplines. Naast de productie en ontwikkeling van duurzame olijfolieproducten, sauzen en dressings, ontwikkelt het bedrijf tevens duurzame biobased single-serving verpakkingen. Om deze verpakkingen te kunnen produceren en af te vullen met condimenten hebben zij tevens een speciale fill & sealunit ontwikkeld. Inmiddels is er in binnen- en buitenland grote belangstelling voor de duurzame producten van Liquido d’Oro.

Liquido d’Oro vroeg reeds enkele jaren WBSO aan voor de ontwikkeling van de eigen innovaties, maar het gevoel bestond dat er niet optimaal gebruik werd gemaakt van de mogelijkheden van de regeling. Daarnaast liep Liquido d’Oro als gevolg van de toegenomen vraag vanuit het buitenland tegen export gerelateerde vraagstukken aan.

Pexels Polina Tankilevitch 4109913

Geoptimaliseerde WBSO, Innovatiebox en DHI

De oplossing

Door een functionele analyse op de R&D capaciteit van de organisatie uit te voeren konden er meer WBSO-projecten worden geïdentificeerd, waarbij het aantal aan te vragen WBSO-uren werd afgestemd op de daadwerkelijke ontwikkelcapaciteit van het bedrijf. Hierdoor is het WBSO-voordeel uiteindelijk verdriedubbeld. De analyse gaf eveneens aanleiding om een Innovatieboxtraject te starten.

Voor een project in Canada en de V.S. is de DHI-subsidie aangevraagd. Hierdoor heeft Liquido d’Oro een aanzienlijke subsidiebijdrage ontvangen om de technische en economische haalbaarheid van de export van een fill & sealunit en de daarmee af te vullen olijfolie naar Canada te onderzoeken. Het project was een groot succes en inmiddels heeft Liquido d’Oro de unit geleverd en volgen er continu leveranties van olijfolie naar de Canadese afnemer.

Sproetje Nieuw

De rol van Vindsubsidies

Onze bijdrage

Vindsubsidies heeft Liquido d’Oro ondersteund bij het identificeren van de subsidiekansen en het opstellen en indienen van de subsidieaanvragen. De subsidies die aangevraagd zijn zijn de WBSO, innovatiebox en DHI.

In de voetsporen van Liquido d'Oro treden?

Wij ondersteunen innovatieve bedrijven bij het vinden en aanvragen van subsidies en fiscale regelingen. Verlaag zo de kosten van je innovatieproject of duurzame investering.

Nieuwsgierig hoe subsidies jou verder kunnen helpen? Wij praten je bij.

Wij helpen je om subsidieprojecten zo succesvol en soepel mogelijk te laten verlopen. Hiervoor kun je gebruikmaken van oplossingen om zelfstandig aan de slag te gaan of expertise en kennis inschakelen van onze consultants voor maximaal resultaat.

Je kunt hiervoor het onderstaande formulier invullen, een e-mail sturen naar info@vindsubsidies.nl of telefonisch contact opnemen via 088-2020400.