Inovacat

Inovacat - Horizon 2020 SME-Instrument phase 2

Kunststoffen zijn essentiële materialen geworden in de moderne samenleving. Een van die kunststoffen is polypropyleen, de op een na grootste groep kunststoffen ter wereld. Polypropyleen wordt geproduceerd uit propyleen, dat altijd werd gezien als een bijproduct van olieraffinaderijen.

Tegenwoordig groeit de vraag naar polypropyleen snel, vanwege de behoefte aan lichtgewicht, hoogwaardige en duurzame producten, waarbij de toekomstperspectieven een verdere versnelling van de vraag laten zien. De levering van zijn grondstof propyleen kan niet op peil blijven vanwege de aard van de huidige productietechnologieën: relatief hoge kosten, gebrek aan de juiste grondstof voor raffinaderijen en hoog energieverbruik en broeikasgasemissies.

Need Plastic Inovacat

Behoefte aan speciale productietechnologieën voor propyleen

Er is behoefte aan speciale technologieën voor de productie van propyleen, zogenaamde on-purpose-technologieën. Hoewel sommige van deze doelgerichte technologieën enkele van de bovenstaande uitdagingen aanpakken, biedt geen enkele oplossing ze allemaal. Dit project beoogt de ontwikkeling van een dergelijke technologie: GASOLFIN. Het zal flexibeler, energiezuiniger en veel goedkoper zijn dan enige andere technologie voor de productie van propyleen die momenteel beschikbaar is.

In tegenstelling tot conventionele technologieën, is er geen € 500 MM + CapEx nodig om te implementeren en kan OpEx sterk worden verminderd omdat de technologie kan werken met de laagst gewaardeerde nafta's om propyleen, butyleen en BTX te produceren. Hoewel bioplastics de tekorten aan PP nog niet kunnen compenseren en veel minder energie-efficiënt zijn, zal GASOLFIN een alternatieve oplossing bieden om het Europese concurrentievermogen te behouden en tegelijkertijd de ecologische voetafdruk te verkleinen.

Regelingen

Internationalisering Subsidies Expertise
Ondernemers
Overheid

Europese subsidies

Gebruik maken van Europese subsidies voor innovatieve projecten met impact

Horizon 2020 Subsidie
Ondernemers
Overheid

Horizon Europe

Hét kaderprogramma voor Onderzoek en Innovatie in Europa met een omvang van € 95 miljard.

MIT R&D

Subsidie voor samenwerking binnen de topsectoren

Net als Inovacat grenzen verleggen?

Wij ondersteunen innovatieve bedrijven bij het vinden en aanvragen van subsidies en fiscale regelingen. Verlaag zo de kosten van je innovatieproject of duurzame investering.

Nieuwsgierig hoe subsidies jou verder kunnen helpen?
Wij praten je bij.

We helpen je om subsidieprojecten zo succesvol en soepel mogelijk te laten verlopen. Hiervoor kun je gebruikmaken van oplossingen om zelfstandig aan de slag te gaan of expertise en kennis inschakelen van onze consultants voor maximaal resultaat.

Je kunt hiervoor het contactformulier gebruiken, een e-mail sturen naar info@vindsubsidies.nl of telefonisch contact opnemen via 088-2020400.  

Volg ons ook op: 

/media/j3ydyg1p/twitter-icon.svg  /media/ammnkxsl/facebook-icon.svg  /media/3mgove53/linkedin-icon.svg