Heliox & ViriCiti

Vindsubsidies heeft voor Heliox en ViriCiti de topsectorsubsidie MIT R&D Samenwerkingsprojecten benut. Resultaat: Top 5 best beoordeelde projecten!

Heliox en ViriCiti zijn bij de competitieve MIT-innovatiesubsidie met in totaal 130 ingediende projecten in de top 5 geklasseerd! Met slimme technologie en algoritmes zorgt het OV Smart Charging project dat elektrisch openbaar vervoer slimmer wordt gemaakt en energie alleen op het meest gunstige tijdstip wordt afgenomen.

De uitdaging: bijdrage aan wereldwijde energietransitie
Het energieverbruik van elektrische bussen is nu nog marginaal, maar zal een factor van invloed gaan worden in de komende 10 jaar. Om een bijdrage te kunnen leveren aan de wereldwijde energietransitie moet er een technologie komen die het energieverbruik verlaagt, en op grote, internationale schaal kan worden toegepast.

De oplossing: smart charging voor ov-vervoer
Door de ontwikkeling van smart charging voor ov-vervoer wordt hernieuwbare energie beter inzetbaar door nauwkeurige voorspelling en optimalisatie van laadmomenten. Met deze techniek wordt niet alleen het energieverbruik binnen het ov-vervoer verlaagd, maar wordt ook de luchtkwaliteit binnen steden sterk verhoogd. Dankzij de topsectorsubsidie MIT kan de ontwikkeling worden uitgevoerd, met als doel de komende jaren te worden toegepast op honderdduizenden Europese bussen.

De rol van Vindsubsidies
Vindsubsidies heeft voor het project van Heliox en ViriCiti de topsectorsubsidie MIT R&D Samenwerkingsprojecten benut. Onze adviseurs ondersteunen de bedrijven nu bij de verantwoording aan de subsidieverstrekker.

Heliox referentie

Net als Heliox en ViriCiti subsidie aanvragen voor samenwerking en innovatie?

Wij ondersteunen innovatieve bedrijven bij het vinden en aanvragen van subsidies en fiscale regelingen. Verlaag zo de kosten van je innovatieproject of duurzame investering.

Bel ons:
088-2020400

Mail ons: 
info@vindsubsidies.nl

naar boven

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?
Neem contact op om jouw mogelijkheden te bespreken.

Vindsubsidies

Brengt vooruitgang een stapje dichterbij