GUTS Installatietechniek

Vindsubsidies ondersteunt GUTS Installatietechniek bij projecten voor onder de meer De Bijenkorf. 

De Bijenkorf wil net als vele andere Nederlandse organisaties in 2030 gasvrij zijn. Om dit te bereiken heeft het bedrijf samen met onze klant GUTS Installatietechniek een masterplan gemaakt voor een verbouwing en daarbij het vervangen van koelinstallaties in drie beeldbepalende panden van De Bijenkorf in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.

De uitdaging: bestaande koelinstallaties vervangen door duurzame installaties
GUTS heeft samen met De Bijenkorf een masterplan opgesteld voor een grote verbouwing van onder meer de Bijenkorf in Amsterdam. Het doel was dat bestaande koelinstallaties uit het zicht verwerkt moeten worden of één moeten zijn met de architectuur. Bovendien moeten de installaties zorgen voor een prettig en aangenaam winkelklimaat om invulling te geven aan de juiste beleving van de klant. Elke shop-in-shop heeft eigen voorzieningen, waardoor er soms creatief met de W-installaties moet worden omgegaan. Daarbij is er ook gekozen voor duurzame installaties om aan te sluiten bij de doelstelling van De Bijenkorf om in 2030 volledig gasvrij te zijn.

De oplossing: investering en installatie van milieuvriendelijke koelinstallaties
De nieuw te installeren koelmachines moeten milieuvriendelijk zijn, geen gebruik maken van gas en ingericht zijn op de toekomstige eisen ten aanzien van koudemiddelen. Bovendien moet er een betere verdeling komen van capaciteit, zodat er minder risico is op storingen. Uiteindelijk moeten de vervangings-investeringen ook leiden tot minder electraverbruik en een daarmee een besparing op de energierekening. 
De panden van De Bijenkorf hebben een hoge architectonische waarde en bepalen vaak mede het straatbeeld in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. Inpassing in de bestaande omgeving is dan ook een vereiste en tegelijkertijd een uitdaging. Sommige energie efficiënte installaties vragen om meer ruimte. Bovendien moet er rekening gehouden worden met het geluidsniveau van de installaties in verband met de hinderwetnorm. 

De rol van Vindsubsidies
Vindsubsidies onderzoekt samen met GUTS en De Bijenkorf of er subsidiemogelijkheden of fiscale voordelen te behalen zijn op deze duurzame investeringen. Deze kunnen oplopen tot 15% op de investeringskosten van de apparaten en de installatie daarvan. ,,De samenwerking met Vindsubsidies hebben wij al vroegtijdig ingezet omdat zij met hun kennis en ervaring dan integraal mee kunnen denken over kansen en mogelijkheden'', aldus GUTS Installatietechniek op haar website. 

De nieuwe duurzame installaties leveren jaarlijks een forse CO₂-reductie op, vergelijkbaar met 3900 bomen. 

Bijenkorf referentie

Net als De Bijenkorf advies voor fiscaal voordeel op duurzame investeringen?

Wij koppelen geplande energie- en milieuvriendelijke investeringen aan actuele fiscale regelingen en subsidies. 

Bel ons:
088-2020400

Mail ons: 
info@vindsubsidies.nl

naar boven

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?
Neem contact op om jouw mogelijkheden te bespreken.

Vindsubsidies

Brengt vooruitgang een stapje dichterbij