DKTI Duwaal

DPAW - Duwaal Proeftuin Alkmaar

Het doel van dit proeftuin-project is het aanbieden van een integraal waterstofconcept (van Wind tot Wiel) en experimenten te doen met waterstofvoertuigen in Alkmaar. Uiteindelijk is dit project onderdeel van een groter programma om binnen 5 jaar ongeveer vijfhonderd voertuigen van brandstofceltechnologie te voorzien. In lijn met dit volume wordt gekeken naar concentratie, rondom Alkmaar. Er wordt een convenant voorbereid waarin belangrijke politieke en private spelers uit Noord West Nederland zullen aansluiten om een gezamenlijke waterstof strategie op te zetten.

Korte omschrijving van de activiteiten

In de scope van deze subsidie aanvraag wordt 1 hoge druk tankstation gebouwd, worden 3 voertuigen uitgerust met een brandstofcel. Buiten de scope van deze subsidie aanvraag, maar wel gekoppeld aan de de beoogde proeftuin zal 1 windmolen waterstof leveren (testterrein ECN) en wordt deze direct op druk gebracht om belangrijke voordelen in de keten te behalen. Er zal veel aandacht aan communicatie en disseminatie worden besteed vanuit verschillende invalshoeken. De partners in dit project zijn vooraanstaande partijen en prominenten op het gebied van waterstof.

Consortium

  • Hygro B.V. - Klein bedrijf - Penvoerder en systeem integrator
  • Ravo Holding B.V. - Groot bedrijf - Ontwikkelaar straatveegmachine
  • GP Groot B.V. - Groot bedrijf - Vervoerder en exploitant tankstation
  • Etrucks-Europe (Beukers Holding Westerhoven B.V. ) - Klein bedrijf - Ontwikkelaar voertuigen
  • Fleetcraft B.V. - Klein bedrijf - Onderzoek opschalingsplan
  • ECN – Stichting Energieonderzoek Centrum Nederland - Onderzoeks-organisatie - Onderzoeker CCH2, deelnemer JRC Hydrogen (EC)
  • Composite Agency - Klein bedrijf - Engineering & advies composiet tanks
  • Ontwikkelingsbedrijf Noord Holland Noord - Overheid - Communicatie en disseminatie, opschalingsplan

Rol van Vindsubsidies

Vindsubsidies begeleide een consortium van acht partijen in het aanvraagproces en de ontwikkeling voor het projectvoorstel. Onze consultants schreven de aanvraag en hebben deze ingediend namens het consortium.naar boven

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?
Neem contact op om jouw mogelijkheden te bespreken.

Vindsubsidies

Brengt vooruitgang een stapje dichterbij