Provincie Overijssel Logo

Provincie Overijssel werkt samen met partners uit zes landen aan innovatieve fabriek

De Provincie Overijssel werkt in een internationaal consortium in het project Interreg INDU-ZERO aan een innovatieve fabriek die renovatiepakketten ontwikkelt voor woningen.

De renovatiepakketten bevatten slimme oplossingen die zelf energie produceren en het wooncomfort verhogen. Denk hierbij aan zonnepanelen, warmtepompen en ventilatie.

Project INDU ZERO

Project INDU-ZERO

Volgens het klimaatakkoord van Parijs moeten er tot 2050 miljoenen huizen in Europa worden verduurzaamd. Met de huidige technieken gaat dat proces te langzaam en is het te duur.

Met het project INDU-ZERO wil de provincie Overijssel een impuls geven aan het industrialiseren van de verduurzaming van woningen. 

 

 

Ontwerp Voor Een Innovatieve Fabriek

Ontwerp voor een innovatieve fabriek

De Provincie Overijssel voert het project uit samen met partners uit zes landen:

  • Nederland
  • België
  • Duitsland
  • Het Verenigd Koninkrijk
  • Zweden
  • Noorwegen

Het project draait om het ontwerp voor een innovatieve fabriek, die na afloop van het project in de verschillende Europese landen wordt gebouwd. De productie van de renovatiepakketten voor duurzame woningen, krijgt daarmee een enorme impuls en de kosten per huis gaan aanzienlijk naar beneden.

Dit project gaat een aanzienlijke bijdrage leveren bij het uitvoeren van het Nederlandse klimaatakkoord.

Provincie Overijssel Vindsubsidies

Vindsubsidies voert in opdracht van de Provincie Overijssel gedurende de projectperiode 2018 - 2022 het projectmanagement uit. De totale projectkosten bedragen 4,39 miljoen euro.

Vanuit deze rol adviseren wij de provincie Overijssel als leadpartner. Wij vertalen de complexe voorwaarden vanuit de subsidieregeling naar praktische handvaten. Ook ondersteunen wij bij het opstellen van financieel- en inhoudelijke rapportages.

Verder zorgen wij dat alle 13 project partners in het consortium goed geïnformeerd zijn over de Interreg voorwaarden. Tijdens de uitvoering van het project werken wij nauw samen met de projectleider van de provincie Overijssel die verantwoordelijk is voor inhoudelijke ontwikkeling van het project. Door onze proactieve rol als projectmanager kan het consortium zich focussen op waar het echt om gaat: bijdragen aan de ambitieuze klimaatdoelstellingen!

Expertises & Regelingen

Internationalisering Subsidies Expertise
Ondernemers
Overheid

Europese subsidies

Gebruik maken van Europese subsidies voor innovatieve projecten met impact

Interreg Subsidie
Ondernemers
Overheid

Interreg

Interregionale subsidieprogramma’s om Europa sterker maken en economische verschillen te verkleinen.

Bezig met innovatieve projecten rond verduurzaming en energietransitie?

Wij ondersteunen innovatieve bedrijven bij het vinden en aanvragen van subsidies en fiscale regelingen. Verlaag zo de kosten van je innovatieproject of duurzame investering.

Nieuwsgierig hoe subsidies jou verder kunnen helpen?
Wij praten je bij.

We helpen je om subsidieprojecten zo succesvol en soepel mogelijk te laten verlopen. Hiervoor kun je gebruikmaken van oplossingen om zelfstandig aan de slag te gaan of expertise en kennis inschakelen van onze consultants voor maximaal resultaat.

Je kunt hiervoor het contactformulier gebruiken, een e-mail sturen naar info@vindsubsidies.nl of telefonisch contact opnemen via 088-2020400.  

Volg ons ook op: 

/media/j3ydyg1p/twitter-icon.svg  /media/ammnkxsl/facebook-icon.svg  /media/3mgove53/linkedin-icon.svg

Houd spam tegen