CMU - MKB Idee

Centrummanagement Utrecht zorgt voor de versterking van een aantrekkelijk, gastvrij en bereikbaar Utrecht waarbij de belangen van de ondernemers, de horeca en de cultuursector optimaal worden behartigd.

Mede door de veranderende klantwens in de consumptie economie en door de effecten van de coronacrisis, is de retail aan digitale veranderingen onderhevig en is bouwen aan een digitaal vaardige en toekomstbestendige retail van belang voor het goed kunnen functioneren van de fysieke winkel en voor het behoud van klandizie en daarmee het personeel. Digitale oplossingen én vaardigheden ten behoeve van het gebruik van deze oplossingen zijn essentieel. Tegelijkertijd is er geen leercultuur in de retailondernemingen. Belemmeringen die mkb-ondernemers ervan weerhouden (meer) te investeren in menselijk kapitaal dienen weggenomen te worden.

Voor een digitaal vaardige, en daarmee juist ook op fysieke plekken, toekomstbestendige retail loont het om de krachten te bundelen en samen te investeren. Dit project, waarin gezamenlijk wordt geïnvesteerd in menselijk kapitaal, levert de vier ondernemers en hun medewerkers, met behulp van op maat gemaakte masterclasses, e-learning en kennisdeling, een leercultuur met aandacht voor kennis en vaardigheden om zelf aan de slag te gaan met digitaliseringsvraagstukken. Hiermee worden (kleine, lokale) ondernemers gestimuleerd om structureel aan de slag te gaan met de (benodigde) digitale transformatie, de fundamentele veranderde kijk op klantervaring, bedrijfsmodellen en processen. De verbetering in digitale vaardigheden leidt tot een verbetering van het functioneren van hun fysieke verkooppunten en tot een stimulerende leercultuur. Hierdoor slagen zij er beter in om nieuwe personeel aan te trekken én bestaand personeel langer vast te houden, waardoor de concurrentiepositie op de markt versterkt wordt. 

Bovenstaande project wordt voor vier lokale retail ondernemingen uitgevoerd met behulp van €200.000 MKB-idee subsidie. Vindsubsidies heeft ondersteund bij het verkrijgen van deze subsidie.

Expertises & Regelingen

Onderwijs Arbeidsmarkt Subsidies
Onderwijs

Onderwijs & Arbeidsmarkt

Vind subsidies voor aansluiten van onderwijs en scholing van personeel.

In de voetsporen van CMU treden?

Wij ondersteunen organisaties bij het vinden en aanvragen van subsidies en fiscale regelingen. 

Nieuwsgierig hoe subsidies jou verder kunnen helpen?
Wij praten je bij.

We helpen je om subsidieprojecten zo succesvol en soepel mogelijk te laten verlopen. Hiervoor kun je gebruikmaken van oplossingen om zelfstandig aan de slag te gaan of expertise en kennis inschakelen van onze consultants voor maximaal resultaat.

Je kunt hiervoor het contactformulier gebruiken, een e-mail sturen naar info@vindsubsidies.nl of telefonisch contact opnemen via 088-2020400.  

Volg ons ook op: 

/media/j3ydyg1p/twitter-icon.svg  /media/ammnkxsl/facebook-icon.svg  /media/3mgove53/linkedin-icon.svg

Houd spam tegen