Klantverhalen 4Silence

Verkeerslawaai als enige milieubelasting een groeiend probleem

Tegenwoordig wordt een kwart van alle Europeanen thuis, op school en op het werk blootgesteld aan verkeerslawaai die schadelijk is voor hun gezondheid. De Wereldgezondheidsorganisatie heeft verkeerslawaai geclassificeerd als de op een na ergste milieubelasting die de menselijke gezondheid in Europa aantast en de enige die nog steeds groeit.

Weg- en spoorwegautoriteiten erkennen het probleem, maar de budgetten zijn beperkt, en de momenteel beschikbare maatregelen zijn gebaseerd op dure oplossingen en hebben problemen met de levensduur, het geluidsniveau en de toepasbaarheid.

Het is een feit dat u zich geen zorgen hoeft te maken. 

Snelweg Nacht

Proefopstelling

4Silence helpt het probleem op te lossen. Het technologiebedrijf heeft een zeer innovatieve, maar ook eenvoudige en duurzame oplossing bedacht gebaseerd op het principe van diffractie, namelijk het naar boven buigen van verkeerslawaai om zo horizontale geluidsreductie te bekomen. Het vormt een revolutionaire benadering in de wereld van ruisonderdrukking, die traditioneel gericht is op geluidsabsorptie of het blokkeren van ruis. 

De prototypes zijn compleet en gekwalificeerd en zijn getest in real world settings in Nederland. Demonstraties hebben aangetoond dat de oplossing zeer effectief is in het verminderen van de blootstelling aan lawaai, terwijl de kosten veel lager zijn (50% kostenbesparing) en eenvoudiger implementatie en onderhoud. Dit valt samen met de toenemende behoefte van overheden aan meer kosteneffectieve maatregelen voor geluidsreductie.  

Om volledige commerciële schaalbaarheid te garanderen en internationale acceptatie door weg- en spoorwegautoriteiten in heel Europa mogelijk te maken, vereist de 4Silence-oplossing optimalisatie en opschaaltests in verschillende operationele omgevingen. Met de steun van verschillende vooraanstaande weg- en spoorwegautoriteiten wil 4Silence met het project een nieuwe norm stellen voor het verminderen van verkeerslawaai. 

Weg Natuur

De rol van Vindsubsidies

Vindsubsidies heeft voor het project WHISSPER en de internationale ambities van 4Silence succesvol de subsidie Horizon SME II aangevraagd.

Er is ruim € 2 miljoen aan Europese subsidie toegekend en Vindsubsidies ondersteunt 4Silence nu bij het projectmanagement. 

 

 

Expertises & Regelingen

Internationalisering Subsidies Expertise
Ondernemers
Overheid

Europese subsidies

Gebruik maken van Europese subsidies voor innovatieve projecten met impact

Energie Circulaire Economie Subsidie
Overheid
Ondernemers

Energie & Circulair

We staan voor een grote opgave. Circulaire economie als drijfveer voor nieuwe businessmodellen.

Horizon 2020 Subsidie
Ondernemers
Overheid
Onderzoek

Horizon Europe

Hét kaderprogramma voor Onderzoek en Innovatie in Europa met een omvang van € 95 miljard.

In de voetsporen van 4Silence treden?

Wij ondersteunen innovatieve bedrijven bij het vinden en aanvragen van subsidies en fiscale regelingen. Verlaag zo de kosten van je innovatieproject of duurzame investering.

Nieuwsgierig hoe subsidies jou verder kunnen helpen?
Wij praten je bij.

We helpen je om subsidieprojecten zo succesvol en soepel mogelijk te laten verlopen. Hiervoor kun je gebruikmaken van oplossingen om zelfstandig aan de slag te gaan of expertise en kennis inschakelen van onze consultants voor maximaal resultaat.

Je kunt hiervoor het contactformulier gebruiken, een e-mail sturen naar info@vindsubsidies.nl of telefonisch contact opnemen via 088-2020400.  

Volg ons ook op: 

/media/j3ydyg1p/twitter-icon.svg  /media/ammnkxsl/facebook-icon.svg  /media/3mgove53/linkedin-icon.svg

Houd spam tegen