WiFi4EU: registratie aanvragers van start, eerste call 15 mei open

wifi4eu.png (6)

WiFi4EU: registratie aanvragers van start, eerste call 15 mei open

NIEUWS - De Europese Commissie heeft bekendgemaakt dat geïnteresseerde gemeenten zich vanaf vandaag (20 maart 2018) als aanvrager kunnen registreren voor WiFi4EU. Deze registratie is verplicht om vervolgens vanaf 15 mei 2018 aanvragen te kunnen indienen, als de eerste call open gaat.

Met WiFi4EU gaat de EU gratis draadloze internettoegangspunten in gemeentehuizen, bibliotheken, parken en op andere openbare plaatsen steunen. In het kader van WiFi4EU kunnen gemeenten een voucher ter waarde van € 15.000 aanvragen, bestemd voor de financiering van nieuwe wifi-toegangspunten waar er geen overlapping is met soortgelijke bestaande particuliere of openbare internetverbindingen.

De WiFi4EU-voucher dekt de apparatuur- en installatiekosten van de wifi-hotspots. De gemeente betaalt gedurende ten minste drie jaar voor de connectiviteit (het internetabonnement), het onderhoud en de exploitatie van de apparatuur.

Registreren en aanvragen kan via het online portal. Op basis van de eerste call zullen 1000 vouchers worden verstrekt op volgorde van ontvangst van de aanvragen.

Na de eerste oproep zullen er voor het einde van 2020 nog vier andere oproepen volgen, op basis waarvan hogere aantallen vouchers zullen worden verstrekt. In totaal is er voor WiFi4EU € 120 miljoen beschikbaar.

Gepubliceerd op 20-03-2018