Vindsubsidies scoort EIA-voordeel voor Feyenoord

trainingsaccommodatie-feyenoord.jpg (1)

Vindsubsidies scoort EIA-voordeel voor Feyenoord

BLOG - Landskampioen Feyenoord werkt aan een nieuwe trainingsaccommodatie voor zijn eerste selectie, oftewel Feyenoord 1. De eerste training op het nieuwe complex, dat wordt gerealiseerd op het voormalige terrein van VV Hillesluis, moet plaatsvinden aan het begin van het volgende voetbalseizoen (seizoen 2018-2019).

Het nieuwe complex bevat uiteraard diverse velden, maar ook een hoofdgebouw met allerlei voorzieningen voor zowel de spelers als de technische en medische staf.

Hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst sloeg eind juni 2017 de eerste paal van de nieuwe trainingsaccommodatie. Voor deze handeling had Feyenoord – in de persoon van projectleider Alain Kooiman – echter al lang en breed bij Vindsubsidies aangeklopt om het bestek te screenen op subsidiekansen en mee te denken aan creatieve, duurzame oplossingen.

Koude- of warmteterugwinningssysteem
Bij de screening brachten Vindsubsidies account manager Niels van Mourik en consultant Jeroen Herbrink onder meer een koude- of warmteterugwinningssysteem uit ventilatielucht ter sprake, waarmee het nieuwe hoofdgebouw gekoeld of verwarmd kan worden door het benutten van koude of warmte in de afzuiglucht. Duurzaam én fiscaal gestimuleerd via de Energie-investeringsaftrek (EIA).

In samenwerking met bouwbedrijf Berghege en aannemer Schulte & Lestraden werd vervolgens een EIA-aanvraag opgesteld voor het koude- of warmteterugwinningssysteem. De aanvraag op naam van Hillesluis Trainingscomplex B.V. werd onlangs gehonoreerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Een leuk voordeel voor Feyenoord op weg naar mogelijke titelprolongatie...

Benieuwd naar uw subsidiekansen?
Vindsubsidies gaat graag met u in gesprek om te bekijken welke subsidiekansen er voor u zijn. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Gepubliceerd op 20-10-2017