Vierde UIA-oproep op komst: € 100 miljoen voor stedelijke innovatieprojecten

uia.png (5)

Vierde UIA-oproep op komst: € 100 miljoen voor stedelijke innovatieprojecten

BLOG - In oktober 2018 gaat de vierde oproep voor het Europese initiatief Urban Innovative Actions (UIA) van start. In het kader van deze oproep komt € 100 miljoen beschikbaar voor het vinden en uitproberen van nieuwe oplossingen voor vraagstukken die verband houden met duurzame stedelijke ontwikkeling en die relevant zijn voor de hele Europese Unie (EU).

Subsidie is beschikbaar voor steden of groepen van steden met ten minste 50.000 inwoners. Te ondersteunen projecten moeten innovatief en van goede kwaliteit zijn, moeten in overleg met belangrijke stakeholders worden opgezet en uitgevoerd, en moeten bovendien resultaatgericht en overdraagbaar zijn. De subsidie bedraagt maximaal 80% van de subsidiabele kosten en kan oplopen tot € 5 miljoen per project.

Voorafgaand aan de openstelling van de vierde oproep zijn onlangs al de onderwerpen bekendgemaakt waarop de oproep zich gaat richten, namelijk:

  • digitale transitie;
  • stedelijke armoede;
  • duurzaam gebruik van land;
  • stedelijke veiligheid.

Inmiddels zijn ook de volledige beschrijvingen van deze onderwerpen beschikbaar gesteld, zodat geïnteresseerden zich goed én ruim op tijd kunnen voorbereiden.

Factsheet UIA
In juni ontvangt u van ons een factsheet waarin wij een toelichting geven op de vier onderwerpen, welke projecten daarin kansrijk zijn en geven wij u tips voor het ontwikkelen van een succesvolle aanvraag.

Gespecialiseerd EU team
Is uw interesse gewekt en kunt u wel wat ondersteuning gebruiken bij uw aanvraag? Het EU-team van Vindsubsidies is gespecialiseerd in regelingen als het UIA-initiatief en beschikt over de juiste contacten om u verder te helpen.

Wij waren in de vorige calls betrokken bij diverse UIA-aanvragen waarbij wij onze opdrachtgevers hebben ondersteund bij de projectontwikkeling, het samenstellen van de projectconsortia en het indienen van de aanvragen.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Gepubliceerd op 17-05-2018