Verlenging looptijd en aanvraagperiode MKB!dee

pexels-miguel-a-padrin-a-n-1111372.jpg

Verlenging looptijd en aanvraagperiode MKB!dee

Zowel de looptijd als de derde openstelling van de regeling Beleidsexperiment menselijk kapitaal (BMK), die ook wel bekendstaat als MKB!dee, zijn verlengd. De regeling zou met ingang van 1 januari 2021 komen te vervallen, maar is nu met twee jaar verlengd. De verlenging is noodzakelijk omdat de deadline voor de derde tender, vanwege de corona-crisis, enkele maanden is uitgesteld, waardoor de uitvoering van de regeling grotendeels in 2021 zal liggen. 
 
Concreet is de derde openstelling verlengd tot 19 januari 2021. Dit geeft ondernemers meer tijd om aanvragen in te dienen. Ook geeft het de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland meer tijd om het naar verwachting grote aantal aanvragen te beoordelen. De belangstelling voor de derde openstelling is namelijk zeer groot. Daarom zal er naar verwachting ook nog een vierde openstelling komen.
Over de regeling
Het doel van de regeling Beleidsexperiment menselijk kapitaal is het ondersteunen van projecten die tot doel hebben belemmeringen weg te nemen bij mkb-ondernemers om te investeren in scholing en ontwikkeling van hun personeel.
Gepubliceerd op 23-10-2020