Veel belangstelling voor Rabo Subsidiewijzer op Week van de Ondernemer

rabo-subsidiewijzer-wvdo2-1.png (1)

Veel belangstelling voor Rabo Subsidiewijzer op Week van de Ondernemer

De Rabo Subsidiewijzer oogstte op de Week van de Ondernemer in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam veel belangstelling. Ondernemers op zoek naar subsidie voor hun projecten en innovaties, gaven aan de subsidiewijzer een zeer nuttige tool te vinden. ,,Ik sprak veel startende ondernemers, met zeer uiteenlopende subsidievraagstukken. Uiteraard ook ondernemers die extra financiering nodig hadden voor hun investeringen. Die hebben we de subsidiewijzer laten zien, waarmee zij eenvoudig een passende subsidie of fiscale regeling kunnen vinden’’, aldus accountmanager van Vindsubsidies Chris van Asperen.

Ook consultant Martijn Croon sprak een breed palet aan geïnteresseerde ondernemers. ,,Van blockchaintechnologie tot duurzame vakantiehuizen. En van Fairtrade cosmetica tot podiumkunsten. Allemaal op zoek naar extra financiële middelen voor het uitbreiden van hun business of het uitvoeren van een innovatieproject.’’ Volgens Croon pasten Vindsubsidies en de Rabo Subsidiewijzer uitstekend op het Financieringsplein waar ondernemers terecht konden voor informatie over de complete financieringsmix.

Dat sommige ondernemers bij die financieringsmix niet altijd aan subsidies denken, ondervond accountmanager Claudi Schröder. Zij sprak enkele innovatieve ondernemers die pas op de Week van de Ondernemer vernomen dat er vaak subsidiekansen zijn. ,,Ze waren er nog niet op gewezen, ook niet door hun accountant.’’

Rabo Subsidiewijzer
De Rabo Subsidiewijzer is een gezamenlijk product van Vindsubsidies en de Rabobank. De Rabo Subsidiewijzer biedt ondernemers de mogelijkheid om te ontdekken welke subsidiemogelijkheden er zijn voor innovatie, investeringen (in duurzaamheid en milieu), scholing en internationale samenwerking. Zowel provinciale als nationale en Europese subsidiemogelijkheden, fondsen en kredieten zijn te vinden voor projecten van ondernemers. Er kan ook worden gefilterd op het aanbod per regio of per rechtsvorm.

Subsidie als aanvulling
Een subsidie kan een mooie aanvulling zijn voor ondernemers om de financiering rond te krijgen. Ze kunnen het verschil maken om een onderneming ook daadwerkelijk te kunnen starten of uit te breiden. De praktijk leert dat ondernemers niet altijd op de hoogte zijn van subsidiemogelijkheden. En als ze er weet van hebben, vinden ze het lastig om subsidies te vinden waarop aanspraak kan worden gemaakt. Om ondernemers hierbij te helpen, is enkele maanden geleden de Rabo Subsidiewijzer geïntroduceerd. Sinds de lancering heeft Vindsubsidies al diverse bedrijven geadviseerd in hun zoektocht naar subsidies en financiering.

Waar vindt u de Rabo Subsidiewijzer?
De Rabo Subsidiewijzer kan worden benaderd via www.partnerinfinancieren.nl. De Rabo Subsidiewijzer zal ook worden gepresenteerd op de Week van de Ondernemer in Eindhoven (11 oktober), Amsterdam (21 t/m 23 november) of Utrecht (december of januari). Meer informatie over de Week van de Ondernemer en de mogelijkheid om u gratis in te schrijven vindt u op www.wvdo.nl.

Gepubliceerd op 28-09-2017