Vanaf 1 augustus energiesubsidie aanvragen in Overijssel, regeling gekoppeld aan EIA:  dubbele vergoeding voor uw investering

energiebesparing-940x3601-1.png (2)

Vanaf 1 augustus energiesubsidie aanvragen in Overijssel, regeling gekoppeld aan EIA:  dubbele vergoeding voor uw investering

NIEUWS - Gaat u investeren in duurzame Hernieuwbare energie en energiebesparing in Overijssel? Maak dan gebruik van de vernieuwde regeling Hernieuwbare Energie en Energiebesparing. Vanaf 1 augustus kunt u subsidie aanvragen. Deze regeling is gekoppeld aan de Energie Investeringsaftrek (EIA). Wanneer u al gebruik maakt van de EIA komt u dus ook nog voor de provinciale energiesubsidie in aanmerking. De subsidie bedraagt maximaal 30% van de kosten en kan oplopen tot € 2 ton.

Organisaties, ondernemingen, gemeenten en waterschappen in Overijssel kunnen de nieuwe subsidie aanvragen voor investeringen in technische voorzieningen voor energiebesparing in (of bij) gebouwen en productie- en bedrijfsprocessen. En ook de kosten van het produceren van hernieuwbare energie tellen mee voor een vergoeding.

Hoe profiteert u extra wanneer u al EIA (55% van uw investeringskosten aftrekken van de fiscale winst) heeft aangevraagd?

EIA aangevraagd? ‘dubbele’ subsidie voor uw investering
Wie al gebruik maakt van de EIA kan voor zijn investering dubbel subsidie ontvangen. Investeringen uit categorie A (gebouwen) en B (nieuwe en bestaande bedrijfsprocessen) van de EIA-Energielijst komen namelijk in aanmerking voor de provinciale subsidie. Mis deze kans niet!

Maximale vergoeding voor uw investering
U kunt de subsidie aanvragen tot 15 september van dit jaar. Er is in totaal € 1 miljoen beschikbaar. Vindsubsidies helpt u graag op tijd de subsidie aan te vragen en regelt zo de maximale vergoeding voor uw investering.

Gepubliceerd op 27-07-2017