Tweede schijf WBSO naar 16%: flink meer voordeel voor grote aanvragen

geld1.jpg (7)

Het kabinet heeft maandag besloten de dividendbelasting te handhaven. In plaats van de afschaffing van deze belasting is overeenstemming bereikt over een nieuw pakket aan fiscale maatregelen gericht op het versterken van het vestigingsklimaat.

Innovatie en ondernemerschap verder bevorderen
Het gaat onder andere om een verdere verlaging van de vennootschapsbelasting, een pakket aan maatregelen waarmee het midden- en kleinbedrijf (mkb) er verder op vooruit gaat én maatregelen om innovatie en ondernemerschap verder te bevorderen. Eén van de maatregelen om innovatie te bevorderen is een zogeheten intensivering van de S&O-afdrachtvermindering, beter bekend als de WBSO.

WBSO-voordeel flink groter voor innovatieve bedrijven
De intensivering van deze populaire regeling betreft een verhoging van het aftrekpercentage van de tweede schijf, die geldt voor de kosten en uitgaven ten behoeve van speur- en ontwikkelingswerk (S&O) boven de € 350.000. Het percentage van deze tweede schijf gaat in 2020 met 2%-punt omhoog (van 14% naar 16%), zodat het WBSO-voordeel flink groter wordt voor innovatieve bedrijven met grote WBSO-aanvragen.

Gepubliceerd op 16-10-2018