Twaalfde oproep programma Interreg Noordzeeregio opnieuw uitgesteld

black-camera-with-tripod-near-body-of-water-1662349.jpg

Twaalfde oproep programma Interreg Noordzeeregio opnieuw uitgesteld

De eventuele twaalfde oproep van het programma Interreg VB Noordzeeregio 2014-2020 (INTERVBNOO) wordt opnieuw uitgesteld. Dit als gevolg van de coronacrisis, zo meldt het monitoringscomité van het programma.

De besluitvorming over de betreffende oproep werd vorig jaar al voor een eerste keer uitgesteld naar aanleiding van de groter dan verwachte budgetclaim tijdens de negende en tiende oproep. Dat had toen tot gevolg dat het besluit over het wel of niet openen van een twaalfde oproep werd uitgesteld tot na de elfde oproep, die open stond van 28 juni tot en met 11 oktober 2019.

Door het nu besloten tweede uitstel zal er pas in november 2020 een besluit worden genomen over het wel of niet lanceren van een twaalfde oproep.

Kijk voor meer informatie op: https://northsearegion.eu/about-the-programme/programme-news/update-on-call-12/

Over het programma

Het doel van het programma Interreg VB Noordzeeregio 2014-2020 is het gezamenlijk bijdragen aan sterkere, duurzamere economieën en samenlevingen in het gebied rondom de Noordzee. Het programma is van toepassing op (delen) van België, Denemarken, Duitsland, Nederland, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. In Nederland gaat het om de provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen, Noord-Holland, Overijssel, Zeeland en Zuid-Holland.

Gepubliceerd op 13-05-2020