Tot eind van het jaar € 2,6 miljoen extra voor R&D-samenwerkingsprojecten in Oost-Nederland

blog-efro.png (2)

Tot eind van het jaar € 2,6 miljoen extra voor R&D-samenwerkingsprojecten in Oost-Nederland

NIEUWS - Er is maar liefst € 2,6 miljoen extra vrijgemaakt vanuit het EFRO-subsidieprogramma OP Oost voor R&D-samenwerkingsprojecten in Gelderland en Overijssel. Het geld is bestemd voor projecten van samenwerkende mkb-bedrijven op het gebied van experimentele ontwikkeling, algemene innovatie en koolstofarme innovatie. De bijdrage per project kan oplopen tot € 200.000.

Welke projecten zoekt OP Oost?

OP Oost zoekt innovatieve projecten met een goede business case. Consortia die subsidie aanvragen moeten de adviescommissie weten te overtuigen van de economische perspectieven voor zowel de bedrijven (return on investment) en de regio (bijvoorbeeld meer arbeidsplaatsen of milieuvoordeel).

Welke sectoren kunnen aanvragen?
Bedrijven uit alle branches kunnen aanvragen maar voor de onderdelen experimentele ontwikkeling en algemene innovatie moeten de activiteiten zijn gericht op de sectoren Agro & Food, Health of High Tech Systemen & Materialen, eventueel in combinatie met een andere (S3)-sector.
De projecten op het gebied van koolstofarme innovatie moeten zich focussen op de sector Energie en Milieutechnologie, inclusief biobased economy. Ook hier mogen de activiteiten plaatsvinden in combinatie met een andere (S3)-sector.

Subsidiebijdrage
De maximale bijdrage is 35% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 200.000 per project en € 100.000 per deelnemer.

Kunt u de deadline halen?
De deadline voor het indienen van een aanvraag is 29 december. Dat is snel, maar wellicht werkt u momenteel al samen met een ander mkb-bedrijf aan een innovatie of ontwikkeling die vernieuwend en marktgericht is. Wanneer u daarbij ook een sterke business case heeft, is het de moeite waard deze kans te benutten. Vindsubsidies bekijkt graag of u nog aan kunt vragen voor het eind van het jaar, of dat er wellicht in 2018 nieuwe mogelijkheden zijn.

 

 

 

Gepubliceerd op 14-12-2017