TKI Agri & Food opent call voor Seed Money Projecten

agri-1.jpg (1)

TKI Agri & Food opent call voor Seed Money Projecten

NIEUWS - Het TKI Agri & Food heeft de call voor Seed Money Projecten geopend. Seed Money Projecten dienen als opstart voor innovatieve internationale samenwerkingsverbanden voor Nederlandse mkb'ers binnen de sectoren Agri & Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.

In totaal is er voor deze oproep een bedrag van € 400.000 beschikbaar voor de Topsector Agri & Food en € 100.000 voor de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.

Bent u een overheidsorganisatie of ondernemer die internationaal gaat samenwerken om een probleem in de sector Agri & Food op te lossen? Lees dan verder om weer te weten te komen over deze subsidiekans.

Opstart internationale samenwerkingsverbanden
In Seed Money Projecten worden mkb'ers uit de agrifoodsector ondersteund bij de opstart van innovatieve internationale samenwerkingsverbanden. Hierbij staat het vormen van een consortium centraal. Het doel is om bij te dragen aan een duurzame ontwikkeling van een lokaal land- en of tuinbouwsysteem. Voorwaarde is deelname van een lokale probleemeigenaar (een bedrijf of overheid) die de behoefte en noodzaak van het project kan duiden.

Inschakelen experts
Een aanvrager vanuit het bedrijfsleven of een landbouwraad kan experts inschakelen van Wageningen UR ter indicatieve waarde van € 25.000 en met een maximale waarde van € 40.000 (inclusief btw). Het budget van € 25.000 is van toepassing bij vooral deskresearch en activiteiten in Nederland, het budget van € 40.000 is van toepassing indien ook een landenbezoek nodig is.

Eigen bijdrage
De bijdrage van bedrijven in het project bestaan uit de eigen reiskosten en de uren die bedrijven besteden. Dit wordt beschouwd als een in-kind bijdrage. Er worden geen eisen gesteld aan de omvang van de private bijdrage. Wel wordt actieve betrokkenheid gevraagd.

De subsidie kan tot en met 24 april van dit jaar worden aangevraagd.

Gepubliceerd op 13-03-2017