Tijdelijke regeling Balkonscènes gaat weer minimaal twee keer open

pexels-magno-coronel-4063091.jpg

Tijdelijke regeling Balkonscènes gaat weer minimaal twee keer open

De Tijdelijke regeling van het Fonds Podiumkunsten voor live-uitvoeringen tijdens de Covid-19 crisis (Balkonscènes) (COVIDNFPK) wordt binnenkort minstens twee keer geopend voor het indienen van aanvragen.

De regeling bleek eerder dit jaar op de eerste dag van openstelling al zo populair dat die dezelfde dag nog gesloten werd voor nieuwe aanvragen, maar binnenkort komen er dus weer minimaal twee nieuwe aanvraagrondes. De twee rondes lopen van 2 november tot en met 6 november 2020 17.00 uur (voor uitvoeringen die half december tot en met februari plaatsvinden), en van 4 januari tot en met 8 januari 2021 17.00 uur (voor uitvoeringen die in maart/april plaatsvinden). Het Fonds Podiumkunsten is bovendien in overleg met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over de mogelijkheid om in het voorjaar 2021 nog een extra ronde te organiseren.

Over de regeling
Met de tijdelijke regeling Balkonscènes wil het Fonds Podiumkunsten op kleine schaal mogelijkheden creëren voor ontmoetingen tussen podiumkunstenaars en het publiek die passen binnen de huidige coronagerelateerde beperkingen. Daarnaast beoogt het fonds om zelfstandige makers en uitvoerenden die op dit moment weinig tot geen mogelijkheid hebben hun beroep uit te oefenen, de ruimte te geven dat weer te doen.

Om voor subsidie in aanmerking te komen moet(en) de aanvrager(s) deel uitmaken van de professionele podiumkunsten. Een uitvoering kan zich zowel binnen als buiten afspelen. Het kan gaan om werk dat reeds is ontwikkeld of om nieuw werk. Belangrijk is vooral dat het plan past binnen de geldende beperkende maatregelen vanwege het Covid19-virus. Veiligheid van zowel uitvoerenden als publiek moet gegarandeerd zijn.

Er kan overigens maar tijdens één van de komende aanvraagrondes een aanvraag worden ingediend. Dit om zoveel mogelijk verschillende aanvragers te kunnen helpen. Indien men al eerder subsidie heeft ontvangen uit de regeling, kan er niet nogmaals worden aangevraagd.

Het maximum aan te vragen bedrag is € 7500. Het bedrag dat men ontvangt is afhankelijk van het aantal uitvoeringen en uitvoerenden. Er is geen maximumbudget per ronde. Het streven is in elke ronde de best passende aanvragen te honoreren. Eerder indienen betekent niet dat er een grotere kans op honorering is.

Kijk voor meer informatie op:
https://fondspodiumkunsten.nl/nl/subsidies/maken_en_produceren/balkonscnes/

Gepubliceerd op 26-10-2020