Tijdelijke heropening van regeling Balkonscènes Fonds Podiumkunsten

group-of-men-holding-drums-performing-on-stage-2888802.jpg

Tijdelijke heropening van regeling Balkonscènes Fonds Podiumkunsten

Het aanvraagloket voor de Tijdelijke regeling van het Fonds Podiumkunsten voor live-uitvoeringen tijdens de Covid-19 crisis (Balkonscènes) (COVIDNFPK) wordt tijdelijk heropend.

Dit gebeurt voor aanvragers die op 18 mei voor 20.00 uur waren begonnen met een aanvraag, maar deze niet konden afronden door de abrupte sluiting van de regeling. Deze aanvragers krijgen nu alsnog de gelegenheid hun aanvraag af te ronden en in te dienen, zo meldt het Fonds Podiumkunsten.

Het loket moest 18 mei – op de eerste dag van openstelling – om 20.00 uur alweer sluiten vanwege het grote aantal aanvragen. Het fonds verhoogt nu echter het budget van de regeling, het gebruikt hiervoor een deel van de extra middelen die het kabinet beschikbaar stelt voor de zes rijkscultuurfondsen.

Zie ook: https://fondspodiumkunsten.nl/nl/actueel/nieuws/tijdelijke_openstelling_loket_balkonscnes/

Over de regeling 

Het doel van de regeling is het ondersteunen van podiumkunstenaars om hen in staat te stellen initiatieven te ontwikkelen die passen bij de beperkingen als gevolg van de Covid-19 crisis.

Aanvragen kunnen worden ingediend door individuele podiumkunstenaars of rechtspersonen met volledige rechtsbevoegdheid die artistiek en financieel verantwoordelijk zijn voor het werk van één of meer podiumkunstenaar(s). De hoogte van een subsidie is maximaal € 5000.

 

Gepubliceerd op 05-06-2020