SVDJ opent nieuwe ronde steunfonds lokale informatievoorziening

pexels-bongkarn-thanyakij-3759098.jpg

SVDJ opent nieuwe ronde steunfonds lokale informatievoorziening

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (SVDJ) opent van 21 september tot en met 9 oktober 2020 een nieuwe aanvraagronde van het Tijdelijk steunfonds lokale informatievoorziening (TSLI). Het steunfonds moet ervoor zorgen dat de continuïteit van de lokale nieuwsvoorziening op peil blijft tijdens de coronacrisis.

Huis-aan-huiskranten, lokale publieke omroepen, nieuwsbladen en lokale nieuwssites komen in aanmerking voor steun als ze aan alle gestelde voorwaarden voldoen. Het publiceren van nieuws en informatie ten behoeve van het algemeen publiek moet de hoofdactiviteit zijn. Ook moet de continuïteit van de bestaande informatievoorziening in gevaar zijn als direct gevolg van de maatregelen die zijn getroffen ter bestrijding van het coronavirus. Daarnaast gelden er aanvullende voorwaarden per type mediaorganisatie.

De hoogte van de tegemoetkoming, in de vorm van een krediet, hangt af van de grootte van de oplage van de krant of het aantal huishoudens van de omroep en is minimaal € 4000. De tegemoetkoming voor lokale nieuwssites is een vast bedrag van € 4000. De bijdrage is bedoeld om de noodzakelijke kosten te dekken voor de duur van drie maanden, van 15 september tot 15 december. Na afloop wordt het krediet omgezet in een uitkering, mits aan de voorwaarden voldaan is.

Mediaorganisaties die een krediet ontvingen voor de periode tot 15 september hoeven geen nieuwe aanvraag te doen, maar kunnen een verlengingsverzoek indienen van het huidige krediet. Hiervoor krijgen zij op 21 september een uitnodiging en bijbehorende instructies toegestuurd door het SVDJ.

Zie ook: https://www.svdj.nl/nieuws/svdj-opent-21-september-nieuwe-aanvraagronde-steunfonds/

Gepubliceerd op 14-09-2020