Succesvol SDE+ project: ruim 480 zonnepanelen op dak bedrijfshal Ten Brinke Group

ten_brinke_group_varsseveld_dronefoto_20.jpg (2)

Succesvol SDE+ project: ruim 480 zonnepanelen op dak bedrijfshal Ten Brinke Group

BLOG - De internationale bouw- en vastgoedonderneming Ten Brinke Group heeft ruim 480 zonnepanelen geplaatst op haar bedrijfshallen naast het hoofdkantoor in Varsseveld. De bedrijfshallen werden deze zomer gerenoveerd, duurzaam geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen. De combinatie van nieuwe, witte dakbedekking, isolatie en zonnepanelen zorgen voor een duurzame uitstraling en dragen bij aan een lagere energierekening.

Het bouwbedrijf profileert zich op deze wijze ook aan haar klanten als groene onderneming. Vindsubsidies heeft Ten Brinke ondersteund bij het benutten van beschikbare investeringssubsidies.

Ten Brinke Group geeft als bouwonderneming het goede voorbeeld op het gebied van duurzaamheid met het plaatsen van de zonnepanelen bij het vervangen van de dakisolatie. Het vermogen per zonnepaneel bedraagt 280 Wp. Met deze energiebesparende maatregel verwacht het bedrijf een jaarproductie van circa 118.764 kWh. De eerste resultaten zijn er. Totaal is er tot nu toe al 13.815 kWh opgewekt, wat overeenkomt met circa 6.945 kg CO2 besparing.

Subsidies bij duurzame investeringen
Vindsubsidies heeft het bedrijf geholpen bij het vinden van passende investeringsregelingen voor de duurzame renovatie van de hallen. Voor de zonnepanelen werd gebruik gemaakt van de regeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+).

Uw subsidiemogelijkheden inzichtelijk?
Senior consultant Erwin Altena van Vindsubsidies: ,,Wanneer een bedrijf duurzaam investeert, kijken wij naar actuele subsidiemogelijkheden zoals de Energie Investeringsaftrek, Milieu Investeringsaftrek en SDE+. Wij maken de mogelijkheden inzichtelijk en adviseren onze klanten hoe zij optimaal gebruik kunnen maken van de beschikbare subsidies. Bijvoorbeeld door verschillende regelingen met elkaar te combineren.’’

SDE+ subsidie aanvragen voor energieproductie kan vanaf 13 maart 
Recent werd de voorjaarsopenstelling van de SDE+ gepubliceerd. Opnieuw komt er volgend jaar € 12 miljard vrij voor het opwekken van duurzame energie uit hernieuwbare bronnen zoals water, geothermie, wind, biomassa en zon. De eerste aanvraagronde loopt van 13 maart tot en met 5 april 2018.

 

Gepubliceerd op 16-01-2018