Subsidie Praktijkleren benutten, € 2700 per leerplaats: start nu met de administratie

document-management-1.jpg (1)

Subsidie Praktijkleren benutten, € 2700 per leerplaats: start nu met de administratie

BLOG - Wanneer u leerwerkplekken in uw bedrijf heeft voor mbo- of hbo-leerlingen of promovendi, heeft u recht op een subsidie van € 2700 per leerplaats. Deze kunt u aanvragen tot 15 september van dit jaar. Start nu met administreren van de documenten die de subsidieverstrekker mogelijk van u wil zien, zoals aanwezigheidsregistraties en diploma’s.

Nog een paar weken en dan breekt de vakantietijd aan. Binnen veel organisaties een rommelige periode, omdat veel collega’s weken lang vrij zijn. In de praktijk niet de perfecte situatie om gegevens bij te houden. En diploma’s voor de leerwerkplekken van dit jaar worden juist in deze weken verstrekt. Zorg dat u deze verzamelt. Na de vakantie is het contact met de scholier, of het opleidingsinstituut, misschien meer op afstand en moet u er achteraan, met alle risico’s van dien.

Er is ruim budget beschikbaar dit jaar, € 205 miljoen, maar de regeling is razend populair. Mis de deadline van 15 september, kort na de zomervakantie, dus niet en zorg dat u dan dus ook alle stukken compleet heeft. Waarom?

Wanneer u de aanvraag indient, hoeft u niet meteen bewijsstukken aan te leveren, maar bij de beoordeling van de aanvraag kan wel naar onderliggende stukken, zoals diploma’s en een aanwezigheidsregistratie, worden gevraagd. Als werkgever bent u zelf verantwoordelijk voor deze administratie. Wanneer u deze niet kunt overleggen, heeft u een probleem. En dreigt u zelfs deze subsidie mis te lopen. Dat zou zonde zijn, want u kunt voor het hele schooljaar 2016-2017 aan declaraties indienen. En wanneer u uw stukken voor elkaar heeft, heeft u – gezien de ervaringen van voorgaande jaren – dankzij het ruime budget subsidiegarantie.

Extra plaatsen
De regeling wordt in het nieuwe schooljaar uitgebreid. Ook leerwerkplaatsen voor leerlingen uit het VSO, pro en entree vmbo komen dan in aanmerking. Indien u ook het komende jaar een leerwerktraject aanbiedt, is de kans op subsidie opnieuw groot. Wellicht interessant om na te denken over het bieden van extra plaatsen?

Lees hier voor wie de subsidie Praktijkleren geldt.

Gepubliceerd op 27-06-2017