Start nu al met je subsidieaanvraag voor MIT R&D Samenwerkingsprojecten: tot €350.000 subsidie per project

mit-2019.jpg (1)

Start nu al met je subsidieaanvraag voor MIT R&D Samenwerkingsprojecten: tot €350.000 subsidie per project

Wanneer je samen met andere bedrijven samenwerkt aan een innovatieve ontwikkeling dan kun je tot en met 10 september subsidie aanvragen vanuit de regeling Mkb Innovatiestimulering Topsectoren (MIT). Voor het onderdeel R&D Samenwerkingsprojecten is dit jaar € 9,6 miljoen beschikbaar, de subsidie per project kan oplopen tot € 350.000.

Vindsubsidies heeft uitgebreide ervaring met deze regeling en het onderdeel voor innovatieve samenwerking, en wist de vorige ronde in 2018 zelfs een Top 5 project te scoren. Het Top 5 -project betrof een ICT-innovatie van onze klanten ViriCiti en Heliox. Zij ontwikkelen het systeem OV Smart Charging waarmee met slimme technologie en algoritmes het elektrisch openbaar vervoer slimmer wordt gemaakt.

MIT-subsidie voor samenwerkingsprojecten binnen topsectoren

De regering stelt jaarlijks tientallen miljoenen beschikbaar voor innovatie en samenwerking. Binnen de MIT R&D-Samenwerkingsprojecten werken minimaal twee mkb’ers samen in een innovatieproject van 1 tot 2 jaar. MIT-subsidie is beschikbaar voor ondernemers die actief zijn in één of meer van de volgende topsectoren: High Tech en ICT, Logistiek, Agri & Food, Chemie, Creatieve Industrie, Energy en Biobased, Life Sciences & Health, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Water & Maritiem.

Enkele voorbeeldprojecten waarbij Vindsubsidies betrokken is geweest:

Vindsubsidies vroeg voor tientallen bedrijven succesvol de subsidie MIT R&D Samenwerkingsprojecten aan, een greep uit de projecten waarvoor onze consultants de aanvraag schreven:

  • Ontwikkeling van een systeem voor slimmer elektrisch vervoer
  • Ontwikkeling van een online monitorsysteem voor onderwatergeluid
  • Ontwikkeling van een navigatietechnologie voor het in kaart brengen van hersenactiviteit
  • Ontwikkeling van een systeem voor het gebruik van voetbaldata voor wedstrijd-, speler- en bewegingsanalyses
  • Het project Smart & Safe Mobility voor Parkinson patiënten
  • Ontwikkeling van een verticale-as windturbine met composiet mast
  • Ontwikkeling van een ‘end to end’ oplossing voor de logistiek van retourgoederen

Start nu met voorbereiding voor aanvragen MIT subsidie

De deadline op 10 september is een harde deadline, uiterlijk 17.00 uur die dag moet de aanvraag voor jouw samenwerkingsproject zijn ingediend en aan alle subsidievoorwaarden voldoen. De concurrentie is groot. Jaarlijks doen ruim over de honderd mkb-collega’s een gooi naar de tonnen van uit de MIT-regeling. Slechts enkele tientallen krijgen uiteindelijk een subsidie toegekend, op basis van de kwaliteit van het project en de subsidieaanvraag. Begin dus op tijd met de voorbereiding zodat je een sterke aanvraag kunt indienen.

Houd rekening met de regio waarin je een subsidie aanvraagt

De MIT-subsidie is aan te vragen in vier regio’s. De voorwaarden per regio kunnen verschillen. Wanneer je een samenwerkingspartner hebt uit een andere regio, is het zinvol hier rekening mee te houden. Vindsubsidies kan hierin ook adviseren.

Komt jouw ontwikkeling of innovatieve samenwerkingsproject in aanmerking voor MIT R&D -subsidie? Neem contact op met onze MIT-specialisten en je hebt meteen antwoord!

Voor meer informatie over onze ICT-innovatieprojecten kun je contact opnemen met onze ICT-specialisten. 

Gepubliceerd op 28-06-2019