Snelle uitvoering woningbouw plannen

De rijksoverheid is momenteel in voorbereiding om een nieuwe specifieke uitkering open te stellen die er voor moet zorgen dat gemeenten snel in staat zijn benodigde bereikbaarheids- en infrastructuurmaatregelen te nemen waarmee woningbouwplannen op korte termijn uitgevoerd worden.

Deze uitkering komt beschikbaar voor in totaal 105 gemeenten die reeds woningbouwplannen hebben voort de komende drie tot vijf jaar. Zij kunnen dan eerder dan verwacht starten met de bouw. Per gemeente is een maximaal bedrag gereserveerd voor de bouwlocatie.

De werkzaamheden die in aanmerking komen voor de uitkering zijn aanpassingen aan wegen, tunnels, knooppunten, mobiliteitshubs, busstation en fietsroutes. Wanneer de SPUK aan te vragen is wordt nog bekend gemaakt. Momenteel loopt nog een internetconsultatie waarbij gemeenten hun licht kunnen laten schijnen op de regeling. Dit is mogelijk tot 14 mei. Wel is duidelijk dat binnen twee maanden na openstelling de aanvraag ingediend moet zijn.

Wil je hier meer informatie over of hulp bij het aanvragen van deze SPUK? Bel naar 088 202 0400 of laat je gegevens achter via de knop hieronder.

Gepubliceerd op 21-04-2023