Slimme financieringsvormen voor uw bedrijf

euro-76019_960_720.jpg (2)

Slimme financieringsvormen voor uw bedrijf

BLOG - Tijdens een financieringsevent voor ondernemers, georganiseerd door de Persgroep Nederland en de Rabobank Groep, was Vindsubsidies aanwezig om ondernemers te adviseren op het gebied van subsidies en financieringen.

Het evenement werd georganiseerd door De Ondernemer en vond onlangs plaats in het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht. Ruim 350 zakelijke professionals - met name ondernemers met een financieringsbehoefte - bezochten de bijeenkomst. Naast diverse keynotes presenteerden tientallen partners van het evenement zich aan het ondernemerspubliek, waaronder ook Martijn Croon, consultant van Vindsubsidies. Hij gaf een pitch over subsidiekansen voor innovatieve bedrijven. Maar welke manieren om uw project te financieren zijn er nog meer? Tijdens het event werden de onderstaande financieringsvormen uitgelicht.

Crowdfunding
Bij crowdfunding, ofwel publieksfinanciering, zorgt een grote groep mensen samen voor de benodigde financiële middelen. Er zijn verschillende online platforms waar u als ondernemer voor uw creatieve projecten financierders kunt zoeken. Financiering door middel van donaties, sponsoring, lenen en aandelen zijn vormen van crowdfunding.

Online financieren
Sterke ambitieuze plannen behalen bij crowdfunding soms al binnen enkele uren het beoogde bedrag. Ook bij online financiering weet u vaak al binnen een dag waar u aan toe bent. Ondernemers kunnen in sommige gevallen geheel online een krediet van tussen de € 10.000 en € 250.000 aanvragen.

PIN voorschot
Voor bedrijven met weinig liquide middelen en een wisselende omzet kan het lastig zijn om maandelijks een vast bedrag van een lening af te betalen. Een onderneming ontwikkelde een technische oplossing. Het terugbetalen van het bedrag tussen de € 2000 en € 50.000 gaat geheel geautomatiseerd.

Debiteurenfinanciering
Voordat u geld gaat lenen voor de groeiplannen, is het verstandig om uw debiteurenlijst te checken. Misschien zijn er veel openstaande facturen. Factoring of debiteurenfinanciering maakt dit geld beschikbaar. Bedrijven kopen dan uw factuur en betalen deze dan binnen 24 uur. Het factoringbedrijf wacht vervolgens op de betaling zodat u dat zelf niet hoeft te doen. Voor deze dienst vragen de factoringbedrijven een aantal procent van het factuurbedrag.

Leasing
Leasing is een belangrijke bron van financiering van het bedrijfsleven. U krijgt hierbij geen geld, maar een object ter beschikking. Lease-overeenkomsten kunnen in twee categorieën worden verdeeld: de financiële leasing en de operationele leasing. In beide gevallen koopt een leasemaatschappij een object (bijvoorbeeld een machine, computer of voertuig) dat u als ondernemer kunt gebruiken.

Business angels
Ondernemers die geld hebben overgehouden aan de verkoop van de onderneming kunnen ervoor kiezen om minder ervaren ondernemers te ondersteunen. Ze worden dan Business Angels of Informal Investors genoemd. Behalve geld bieden ze vooral kennis van zaken en contacten. Daarbij letten de Business Angels vooral op de persoonlijke instelling en de kwalitatieve aspecten van de plannen.

Op zoek naar de perfecte financieringsmix
In veel gevallen is één soort financiering niet voldoende. U kiest dan voor het combineren van financieringsvormen, op zoek naar de beste financieringsmix. Vindsubsidies heeft financieringsspecialisten die de wegen kennen en weten hoe ze een succesvolle aanvraag moeten opstellen. Voor onze klanten onderzoeken wij de optimale financieringsmix waar de overheid deel van kan zijn. Daarnaast hebben wij kennis van en toegang tot andere financieringsbronnen. 

Bron: Informatie uit het artikel over het Financieringsevent in De Ondernemer

Gepubliceerd op 30-01-2018